Depremin, Kahraman Kadin Arama Kurtarma Gönüllüsü

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerde gönüllü olarak arama kurtarma çalismalarina katilan ve daha sonra gönüllü itfaiye destek ekibinde yer alarak Malatya’ya gelen 26 yasindaki Hacer Atlas, depremzedelerin yaralarini sarmak için sahada bulunan kadin gönüllülerden biri olarak görev yapiyor.

Depremin, Kahraman Kadin Arama Kurtarma Gönüllüsü
“Asrin Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerin ilk aninda itibaren sahada yer alan arama kurtarma ekipleri afetten etkilenen illerde görev aldi ve çok sayida kisiyi enkazda sag çikardi. Depremlerin ardindan Kahramanmaras’ta arama kurtarma ekibiyle birlikte arama kurtarma çalismalarina katilan Hacer Atlas, son 4 yilda meydana gelen afetlerde gönüllü olarak arama kurtarma çalismalarina katilarak insanlarin hayatlarina dokunabilmekten mutluluk duydugunu söyledi.



“Ülkemizde son 4 yildir meydana gelen afetlerde tamamen gönüllü olarak çalistim”

Iletisim Fakültesinde okuyan ayrica arama kurtarma gibi alanlarda egitim almis gönüllü arama kurtarma teknisyeni Atlas, “ Iletisim Fakültesi ögrencisiyim ve gönüllü olarak arama kurtarma teknisyeniyim. Ülkemizde son 4 yildir meydana gelen afetlerde tamamen gönüllü olarak çalistim. Bu sürede Izmir depremi, Kastamonu seli, Mugla yanginlari ve son olarak da Kahramanmaras depreminde çalistim. Suan Malatya’dayim. Maras’ta gönüllü arama kurtarma teknisyeni olarak çalistim iki hafta, bir hafta da insani yardimda çalistim son 9 gündür de Malatya’da itfaiye destek ekibi olarak burada bulunuyoruz” dedi.

Kadin olarak insanlarin hayatlarina dokunmak için elinden gelenin en iyisini yapmak istedigini ifade eden Atlas, “Din, dil, renk fark etmeksizin bir kadin olarak her canliya dokunmanin degerli oldugunu düsünüyorum. Bundan dolayi da ülkemiz basta olmak üzere dünyanin farkli yerlerinde hayatlarina dokunabildigimiz her insan için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyorum” ifadelerine yer verdi.

“Hiç tanimadigimiz insanlarin yaninda onlarin acilarini paylasmak benim için çok degerli”

Kahramanmaras’ta insanlarin kurtarilma anina, mutluluklarina ve hüzünlerine sahit olduklarina da deginen Atlas, “Yoruldugumuz, üzüldügümüz süreçler oldu fakat bu isin en önemli noktasi hiç tanimadigimiz insanlarin yanindan onlarin acilarini paylasmak benim için çok kiymetli ve degerli. Agladigimiz zamanlar, güldügümüz zamanlar, çok mutlu oldugumuz anlar oldu. Enkazda bir canli çikarmanin bizi inanilmaz mutlu ettigini gördük. Ayni zamanda kaybetmis oldugumuz vatandaslarimizin hüznünü de paylastik. Bu süreçlerin hepsinde insan oldugumuzun birlik ve beraberligimizin, beraber olarak bir seylerin üstesinden gelebildigimizi fark ettik. Bugün 8 Mart Kadinlar günü oldugu için bu süreçte bir kadin olarak yer almis olmak cinsiyet fark etmeksizin olabildigimiz her yerde olmaya devam etmek benim için çok güzel. Bu noktada beni destekleyen burada olmami saglayan bana her konuda destek bütün herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Yeri geldiginde gönüllü itfaiyeci, yeri geldiginde arama kurtarma teknisyeniyim”

Dagcilik sporuyla ilgilenen biriyken aldigi egitimlerden sonra arama kurtarma gönüllüsü oldugunun altini çizen Atlas, "Ben sporcuyum dagcilik yapiyorum. Ilk arama kurtarma egitimlerin dag arama kurtarma olarak ögrendik. Insanlar çok güzel karsiliyor bizi. Daha sonra kentsel arama kurtarma egitimine basladim ayni sekilde itfaiye gönüllüsü olarak da egitimlerimi tamamladim. Suan ülkemizde bu alanlarla ilgili egitim veren bütün kurumlarin egitimlerini almis bulunmaktayim. Yeri geldiginde gönüllü itfaiyeci, yeri geldiginde arama kurtarma teknisyeni, yeri geldiginde bir dagci olarak bu süreçlerde yer aliyorum. Ilk baslarda zorluklari var ama insanlarin hayatlarina dokunmak istediginiz zaman konfor anlayisini degistiriyorsunuz. Ben de bu sekilde bu süreçte yer aldim. Son günlerde Kahramanmaras depreminde Alperen’i çikarmistik 96’nci saate daha sonra 128’inci saatte Cemile Kekeç teyzemizi ayni sekilde depremin simgesi haline gelen Aleyna Ölmez’in kurtarilma operasyonunda da yer aldim” dedi.



“En iyisini yapmaya devam edecegiz”

Kadinlarin havada, karada, denizde ve her yerde olabilecegini de ifade eden Atlas, "Kadinlarin havada, karada, denizde her yerde olabildigimiz düsüncesindeyim. Hayatimda da bunun çok fazla örnegi var. Öncelikle kendime ilham olmaya çalisiyorum çünkü biz bu sekilde güçlü olabiliriz yani bu tabulari yikarak biz bir yerlere gelebiliriz. Bunu için de elimden ne geliyorsa yasadigim sürece kendi hayatim basta olmak üzere bütün kadinlarin yaninda olmaya, bize ihtiyaç duyulan her alanda her yerde en iyisini yapmaya devam edecegiz. Birlikte çok güçlüyüz” seklinde konustu.

Elazig itfaiyesinde Malatya’ya görevli olarak gelen itfaiye arama kurtarma personeli Hasan Bingöl ise kadinlarin her konuda kendilerini ispatladiklarini ifade ederek, “Hacer arkadasimiz Sakarya itfaiyesinde gönüllü olarak bizimle beraber çalisiyoruz. Kadinlar kendilerini her konuda ispatlamis durumdalar. Bu depremde de gördük ki kadin arkadaslarimizin bize çok destegi oldu. Hep yanimizda oldular. Kendilerine tesekkür ediyoruz. Bütün kadinlarin 8 Mart kadinlar gününü kutluyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA