Dogansehir'de Yapilacak Konutlar Için Çalismalar Basladi

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerden olan Malatya’nin Dogansehir ilçesi Tavsantepe mevkiinde insa edilecek konutlar için ilk kazma vuruldu.

Dogansehir'de Yapilacak Konutlar Için Çalismalar Basladi
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde ciddi anlamda etkilenen ve büyük yikimlarin oldugu Dogansehir ilçesinde yikilan binalar için Tavsantepe mevki hastane arkasi olarak belirlenen alanda TOKI tarafindan ilk etap yapilacak 350 konut için çalismalar basladi.

Ilk kazmasi atilan konut çalismasini yerinde inceleyen Belediye Baskani Zelyurt, Dogansehir’in yeniden imar edilecegine vurgu yapti. Baskan Zelyurt, “Dogansehir ilçemizde meydana gelen ve Türkiye geneli 10 ili etkileyen Kahramanmaras eksenli depremde 6 Subat’tan sonra ilçemiz çok ciddi hasar aldi. Cumhurbaskanimizin talimati ile 1 yil içerisinde insaatlari tamamlayacagiz diyerek bu seferberligi hizli bir sekilde baslatilmis olup Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz tarafindan 1. Etabi 350 konut olarak ihale etmis temeli atilmaya baslanmistir. 1 yil içerisinde Cumhurbaskanimizin talimatlariyla ilçemiz yikilan binalar ve yikilacak olan bina sahipleri bir an önce evlerine kavusacaklar. Enkazlar kaldirilip tekrar Dogansehir’imiz imar edilecektir. Bu konuda Cumhurbaskanimiza Çevre ve Sehircilik Bakanligimiza milletvekillerimize ve devletimize tesekkür ediyorum. Rabbim bir daha ülkemizi böyle bir felaketten insanligi böyle bir felaketten korusun "dedi.

Kaynak: İHA