Depremzede Kediler Villada Misafir Ediliyor

Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremlerden sahipleriyle birlikte kurtulan 4’ü yavru 10 kedi, Van Kedi Villasinda misafir ediliyor.

Depremzede Kediler Villada Misafir Ediliyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde insanlarin yani sira çok sayida evcil hayvan da etkilendi. Depremde en çok zarar gören illerden olan Gaziantep ve Adiyaman’da sahipleriyle birlikte kurtulan kediler de Van’a getirildi.

Van Kedi Villasi yetkilileri, depremzedelerle birlikte getirilen kedilere bakmak için gönüllü oldu. Kedi villasinda özel bir alana alinan ve bakimlari özenle yapilan kediler, daha sonra sahiplerine teslim edilecek.

“Hayvanlara bakmak için gönüllü olduk”

IHA muhabirine konusan Van Kedisi Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, ülkede çok üzücü bir depremin meydana geldigini belirtti.

Deprem bölgesinden Van’a getirilen depremzedelerin kedilerini misafir ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Kaya, “Ilimize gelen depremzedeler zaten zor bariniyor. Bu yüzden hayvanlarina bakacak durumlari yoktu. Merkezimizde dogum mevsimi de degildi. Bu yüzden hayvanlara bakmak için gönüllü olduk. Depremzedelere, hayvanlarinizi geçici bir sekilde misafir edebiliriz dedik. Su an elimizde 10 hayvan var. Gaziantep’te anne, baba ve 3 günlük yavru olarak bize geldi. Adiyaman’dan gelen iki kedi ve yine Gaziantep’te iki ayri kedi bize getirildi” dedi.

Kaynak: İHA