Devlet Destegiyle Tekstil Atölyesi Kurdu, Hedefi 100 Kisiye Istihdam Saglamak

Sirnak’ta ev kadini Cahide Ugur, devlet destegiyle hayali olan tekstil atölyesini açti. 19’u kadin 35 kisiye is imkani saglayan Ugur, 100 kisiye istihdam saglamayi hedefliyor.

Devlet Destegiyle Tekstil Atölyesi Kurdu, Hedefi 100 Kisiye Istihdam Saglamak
Kendi tekstil atölyesini kurmak isteyen ev kadini Cahide Ugur, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi’na (KOSGEB) basvurdu. Is fikri kabul edilince makine ve ekipman destegi alan Ugur, 19’u kadin 35 kisiyi istihdam ettigi tekstil atölyesini kurdu. Aldigi destekle is yerini kurma hayaline geçen yil kavustugunu dile getiren Ugur, özellikle kadinlara istihdam olanagi sundugu için çok mutlu oldugunu belirtti.

Girisimci Ugur, “Bir buçuk yil önce bu tekstil isine girdim. Tecrübesizdim ve personeller ile birlikte egittim kendimi. Burada artik hem ustalik, isletmecilik ve yöneticilik yapiyorum" dedi.

35 kisiyi istihdam ettigini ifade eden Ugur, mesleki egitim konusunda Milli Egitim Bakanligindan da destek aldigini anlatarak, "Her türlü desteklerden faydalanmaya çalisiyorum. Günde bin 700 civarinda ürün çikariyoruz. Atölyeyi daha da büyütmeye çalisiyoruz. Ilerleyen zamanlarda personel destekleri ile birlikte daha çok büyüyecegimize inaniyorum. Kendi markamizi olusturacagiz. Mesleki egitimde staj görüyorlar, hem is imkani oluyor, hem de meslek ediniyorlar. Hem meslek edinmenin, hem üretmenin, hem kendi yaptigimiz isi görünce mutlu oluyoruz ve mutlu oluyorlar” seklinde konustu.

Stajyer ögrenci olarak çalisan Irem Ertas, “4 aydir tekstilde çalisiyorum. Su an kursiyer olarak çalisiyorum. Hem meslek ögreniyoruz hem de ileride daha iyi bir is olanagi için sertifika aliyoruz 6 aylik kurstan sonra. Hem üniversite için parami biriktiriyorum hem de burada çevremi gelistirdim. Yeni yeni insanlar tanidim, güzel zaman geçiriyorum. Aileme maddi destekte bulunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Engelli Hasan Barin da, “Sirnak’ta is bulmak eskiden bayagi sikintiydi. Cahide Ugur gibi insan var oldukça is kapisi açiliyor bizlere. Böyle bir tekstil atölyesinde is imkani sunduklari için tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA