Baskan Sari'dan Nefes Dernegi Bagisçilarina Tesekkür Plaketi

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, Nefes Dernegi’ne yaptiklari bagislarla binlerce ailenin yüzü güldüren hayirsever is insanlarina tesekkür plaketi verdi.

Baskan Sari'dan Nefes Dernegi Bagisçilarina Tesekkür Plaketi
Göreve geldigi günden bu güne kadar Nefes Dernegi’ne bin 382 kisinin yardimda bulunurken nakdi olarak toplam yapilan yardimin 17 milyon 272 bin lira oldugunu açiklayan Baskan Sari, “Ayni ve nakdi yardim yapilan kisi sayisi ise 137 bin 87 kisi. Ayrica aylik gida yardimi alan aile sayisi bin 307. Her ay verdigimiz 250 TL’lik alis veris kartlariyla vatandaslarimiz yerel marketlerimizden ihtiyaçlarini karsiliyorlar. Su ana kadar 3 bin 814 depremzede vatandasimiza ise yardimda bulunduk” dedi.

Is insanlarina destekleri için sükranlarini sunan Mehmet Sari, “Biz bu yardimlari ayristirmadan yapiyoruz. Ihtiyaci olan vatandaslarimizin tüm eksiklerini karsilamis olamasak da onlarin gözyasina en azindan bir mendil uzatabiliyoruz. Iste bu mendili uzatan el sizlerin elidir. Helal lokma yemelerine vesile olan eldir. Ben bugüne Amasya Belediyesi’nden ne Nefes Dernegimize, ne de baska bir yere bir kurus para vermedim. Yalnizca sizlerin destegiyle dernegimiz ve vatandaslarimizin eksikleri tamamlandi. Açikladigim tüm rakamlar bagislanan tüm miktarlar resmi ve deftere islenmis sekilde kaydedilmistir. Sizlerin destekleri önemlidir. Bir diger yandan da sosyal devlet olmanin, Müslüman olmanin bir yolu da budur” diye konustu.

6 Subat’ta yasanan depremlerin pesinden felaket bölgesine hizla yardim göndermeye çalistiklarini hatirlatan Mehmet Sari, “Yaralar sarilirken devletimiz ve biz Amasya Belediyesi olarak el birligiyle orada olduk, olmaya da devam edecegiz. Ilk anda giden araçlar içerisinde olmak bizim boynumuzun borcuydu. Geregini 212 tir ve 27 is makinesiyle beraber sagladik. Depremi duydugumuz andan itibaren organize olan hal esnafimizla da yiyecek destegi, ayni gün içerisinde 1 tir ekmek, 1 tir su ve çok sayida yiyecek maddesini bölgeye ulastirdik. Halkimizin özverisi merhametiyle beraber el ele yaptigimiz bu yardimlar sürecinde emegi geçen herkesten Allah razi olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA