Tokatköy'de Kentsel Dönüsüm Hizla Ilerliyor

Beykoz’un ilk kentsel dönüsüm projesi olan, ilçe sakinlerini depreme dayanikli güvenli konutlara ve düzenli sosyal alanlara kavusturacak “Tokatköy Kentsel Dönüsüm” Projesi’nde bloklar yükselmeye basladi.

Tokatköy'de Kentsel Dönüsüm Hizla Ilerliyor
Beykoz Belediyesi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan hazirlanan, insaatlarin TOKI tarafindan yapildigi “Tokatköy Kentsel Dönüsüm Projesi”yle 82 bin 792 m2’lik alanda toplam 776 yeni konut insa edilecek ve 47 de is yeri yapilacak. Temeli 4 ay önce, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un katildigi törenle atilan projede hak sahipleri yeni evlerine 2 yilik süre sonunda 20 yila varan uygun ödeme sartlariyla kavusacak. Depreme Dayanikli 87 Blok TOKI tarafindan, yatay mimariye uygun depreme dayaniklilik için gerekli mühendislik teknikleri ve statik hesaplamalari ve zemin iyilestirmeleri yapilarak, fore kazik, perde beton kullanilarak insasi baslayan 87 bloktan bir kisminin temeli atilirken bir kismi da zemin ve üst kat seviyesine geldi.

Provokasyon baslangici geciktirdi

Tokatköylülerin depreme dayanikli konutlara kavusmasi için hazirlanan ve mahalledeki hak sahipleriyle yüzde 91 oraninda anlasma saglanan proje zaman zaman çesitli gruplarin ve siyasi aktörlerin sahadaki provokasyonlari dolasiyla gecikti. Kentsel dönüsümü “zulüm” olarak nitelendiren siyasi aktörlerin yani sira, kentsel dönüsüme karsi “organize olma” talimatlari da kameralara yansiyan görüntülerden oldu. Tüm tahriklere ragmen temeli atilan proje sahada hizla ilerliyor.

Beykoz için dönüm noktasi olacak projede bloklar tamamlandiginda depreme dayanikli modern konutlar ve tapularina kavusan vatandaslar gelecege güvenle bakacak.
Kaynak: İHA