Sehitkamil'de Depremzedelerin Ihtiyaçlari Karsilaniyor

Sehitkamil Belediyesi, deprem afetinin etkili oldugu kirsal mahallerde yasayan vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilamayi sürdürüyor. Önceden belirlenen ihtiyaç ürünleri, hazirlanarak mahallelere ulastiriliyor.

Sehitkamil'de Depremzedelerin Ihtiyaçlari Karsilaniyor
Yasanan deprem afetinin hemen ardindan Sehitkamil’deki kirsal mahallelere yönelik baslatilan çalismalar araliksiz sürdürülüyor. Sehitkamil Belediyesi tarafindan mahalle muhtarlari ile koordineli yürütülen çalismalar olusumunda ihtiyaç duyulan ürünler listeleniyor. Belirlenen ihtiyaç ürünlerinden olusan malzemeler, Sehitkamil Belediyesi tarafindan mahallelere ulastiriliyor.

Sehitkamil Belediyesi tarafindan yardimlari ulastirmak için görevlendirilen personeller, özellikle çocuklar ve yaslilarla yakindan ilgileniyorlar. Çocuklara yasadiklari olumsuz durumlari unutturacak oyunlarda eslik eden personeller, çocuklara oyun sonunda seker, çikolata, balon ve içecek ikram ediyorlar. Ayrica çocuklara kuaförlük hizmeti de saglaniyor.

Hiçbir zaman bizleri yalniz birakmadi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan yürütülen çalismalara iliskin degerlendirmede bulunan Bagbasi Mahalle Muhtari Veysel Sahin Kadi, “Ülkemizde ve sehrimizde gerçekten büyük bir afet yasadik. Tüm ülkemize ve bölgemize geçmis olsun. Tabii yasanan deprem ile birlikte mahallemizde de sikintilar oldu. Mahallemizde bir evimiz ve camimiz yikildi. Mahalle sakinlerimizden bir evladimiz hayatini kaybetti. Ben, hayatini kaybeden tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza da acil sifalar diliyorum. Tabii depremin hemen ardindan sag olsun devletimiz ve Sehitkamil Belediyemiz tarafindan mahallemize her türlü yardim gelmeye basladi.

Çadir, gida, hijyen malzemeleri, çocuk malzemeleri basta olmak üzere her türlü yardimlar gelmeye basladi.

Özellikle Sehitkamil Belediye Baskanimizdan Allah razi olsun. Hiçbir zaman bizleri yalniz birakmadi, her türlü yardim malzemelerini gönderiyor. Allah; milletimizden, devletimizden binlerce kez razi olsun. Mahallemizde birçok ev de hasarli duruma geldi. Su an onlarinda yikim islemleri yapiliyor ve enkaz kaldirma islemleri yapiliyor. Ben bu konuda da bir kez daha Sehitkamil Belediyemize çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA