Kizilay, Depremzedelerin Yaralarini Sariyor

DÜZCE – Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen vatandaslar, Düzce’ye gelmeye devam ederken, depremzedelerin yüzleri Kizilay’da gülüyor. Vatandaslara hem elbise hem de gida destegi veren ekipler, ailelerin yanlarinda olmaya devam edecek.

Kizilay, Depremzedelerin Yaralarini Sariyor
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde 11 il etkilenmis binlerce kisi hayatini kaybetmisti. On binlerce binanin agir hasarli oldugu bölgelerden Düzce’ye yakinlarinin yanlarina gelen veya yurtlarda kalan kisi sayisi ise 4 bin 700’ü geçti. Kizilay Düzce subesi, depremzedeler için çalismalarini araliksiz bir sekilde devam ettiriyor. Düzce’ye gelen depremzedeler için sosyal marketi vatandaslarin kullanimina açan Kizilay, depremzedelerin yaralarini sarmak için çalismalar sürdürüyor. Yüzlerinin gülmesi için mont, bot, kazak, süveter, yelek, çorap, iç çamasiri gibi ürünlerin hediye edildigi depremzedelere ayrica gida yardimlari da yapiliyor.

Depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için çalismalarini sürdüreceklerini dile getiren Kizilay Düzce Sube Baskani Halil Aydin, “Bizler burada o bölgelerden Düzce’ye gelmek zorunda kalan vatandaslarimizi yalniz birakmiyoruz. Hem gida, hem giyim magazamiz hem de barinma ile ilgili diger sivil toplum kuruluslari AFAD’a yardim etmeye çalisiyor. Bizde bu çerçevede Kizilay olarak üzerimize düseni yapiyoruz. Burasi sosyal bir market. Buraya gelen vatandaslar ihtiyaci kadar hem kislik kiyafetlerini hem ayakkabi hem mont ve diger ihtiyaçlarini alabiliyor. Kadin, çocuk, yetiskin kiyafetlerimiz var onlara veriyoruz. Buradaki sosyal marketimiz bütün yil ihtiyaç sahipleri için hizmet veriyor. Ama tabi su anda depremzedelere bu hizmeti veriyoruz. Iç çamasirindan bütün ihtiyaçlara kadar tamamini buradan tedarik edilebiliyor. Yeterli stoklarimiz var. Gida ihtiyaci olanlar var onlarin gida ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Belli ihtiyaçlari olan aileler var. 1 yillik kirasini almamak sarti ile tahsis edilen aileler var. Bu ailelerimizi oraya yerlestiriyoruz. Yerlestirdikten sonra bir takim ihtiyaçlarini biz karsiliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA