Göz Ülserinden 20 Saniyede Lazer Ile Kurtuldu

Ordu’da, 10 yildir uzagi görememe sikâyeti nedeniyle lens kullanan 40 yasindaki Sakir Karaosmanoglu, lazerle göz çizdirme islemi ile saniyeler içinde lenslerinden kurtuldu.

Göz Ülserinden 20 Saniyede Lazer Ile Kurtuldu
Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Opr. Dr. Nükhet Zaim’in gerçeklestirdigi excimer lazer yöntemi sadece saniyeler sürdü. Uzun süreli lens kullanmaktan sürekli göz ülseri ile konjonktivit oldugunu söyleyen ve gözlük kullanmayi istemeyen Ordulu Sakir Karaosmanoglu, excimer lazer yöntemi sayesinde artik lens ve gözlük kullanmadan kesintisiz ve net görebilecek.

Göz hastaliklari tedavisiyle ilgili yillardir il disina giden hastalar için Ordu’da halk arasinda göz çizdirme olarak da bilinen dünyadaki en yaygin yöntemlerden biri olan “Excimer Lazer” yöntemi ile hizmet vermeye basladiklarini belirten Opr. Dr. Nükhet Zaim, excimer lazer yöntemi ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Kornea yeniden sekilleniyor

Yapilan islem hakkinda bilgi veren Opr. Dr. Zaim, “Lazerle görme tedavisi, tamamen bilgisayar kontrollü excimer lazer cihazinin kornea tabakasini yeniden sekillendirilerek dogru odaklama ve net görme saglanabilmesi islemidir. Excimer lazerin gözün ön bölümündeki kornea dokusuna uygulanmasi ile korneadaki dokuyu bir arada tutan karbon baglarinin kirilmasina neden olarak dokuyu buharlastirma suretiyle yok eder. Excimer lazerde çok iyi ayarlanmis lazerin korneada istenilen bölgelere yollanmasi ile korneanin bir kismi istenilen ölçülerde adeta traslanir. Böylece korneanin kiriciligi degistirilerek, istenilen degere ulasilmis olur” diye konustu.



Islem 20 saniye sürdü

Hastalarinin senelerdir miyop sikâyeti yasadigini ve gözlük kullanmak istemedigini dile getiren Opr. Dr. Zaim, “Lens takip çikarmak yüzünden hastamizin gözlerinde sik sik problemler olusuyordu. Excimer lazer yöntemini hastanemizde faaliyete geçirdikten sonra Sakir Bey gibi göz problemi olan çok sayida hastamizin yüzünü güldürdük. Uygulamayi yaklasik 20 saniye gibi çok kisa bir zaman diliminde basarili bir sekilde gerçeklestirdik. Iki gözünü de ayni anda tedavi ederek hastamizi ayni gün taburcu ettik” ifadelerini kullandi.

“Artik lens kullanmayacagim için mutluyum”

10 yildir görme problemi yasayan Sakir Karaosmanoglu, artik lens veya gözlük kullanmayacagini ögrenince mutlulugunu söyle paylasti:

“Yaklasik 10 yildir uzagi görme problemi yasiyorum. Gözlük kullanmayi hem kendime yakistirmiyor hem de sevmiyorum. Bu yüzden sürekli lens kullanmam gerekiyordu. Lens kullandigim için sürekli göz ülseri ile konjonktivit oluyordum. Ordu’ya excimer lazer tedavisinin gelecegini ögrenince hemen benim gözlerim için uygun olup olmadigini ögrenmek için Medical Park Ordu Hastanesi’nde Göz Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Nükhet Zaim’e basvurdum. Gözlerim için bu yöntemin uygun oldugunu söyledi.

Ardindan lazer islemi için planlamasini yaparak islemi gerçeklestirdi. Beni lenslerimden kurtardigi için ve böyle bir teknolojiyi Ordu’ya getirdikleri için Medical Park Ordu Hastanesi’ne ve Opr. Dr. Nükhet Zaim’e tesekkürlerimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA