Depreme Dogumda Yakalandi, Bebegine 'Hamit' Ismini Verdi

Hatay’da depreme hastanede dogumda yakalanarak saglikli bir erkek bebek dünyaya getiren ardindan çadirda yasamak zorunda kalan Fatma Ates, çocuguna sükreden anlamina gelen ’Hamit’ ismini verdi. Çadirda kalan bebegin ihtiyaçlarini ise Mehmetçik karsiladi.

Depreme Dogumda Yakalandi, Bebegine 'Hamit' Ismini Verdi
Türkiye’ye yasa bogan Kahramanmaras ve Hatay’da meydana gelen depremler geride bir çok hikaye birakti. Hatay’in Kirikhan ilçesinde yasayan 2 çocuklari olan Fatma (22) ve Hüseyin Ates (25) çifti ise hem üzüntüyü hem mutlulugu bir arada yasadi. Deprem gecesi ikinci çocuklarina hamile olan Fatma Ates’in dogum sancisi basladi.

Bunun üzerine hastaneye götürülen anne Ates, dogum yaptigi sirada deprem meydana geldi. Deprem aninda bebegini saglikli olarak dünyaya getirerek kucagina alan anne Ates, daha sonra tedbir maksatli tüm hastalarla birlikte tahliye edildi. O gece evlerinin bir kismi yikilarak agir hasar alan aile, hem üzüntüyü hem de mutlulugu ayni anda yasadi. Suanda çadir da kalan Ates ailesinin yeni üyesine ise sükreden anlamina gelen ’Hamit’ ismi verildi.

Hamit bebegin ihtiyaçlari ise Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan karsilaniyor.

Ates, o gün yasadiklarini anlatti

Evde bulunduklari sirada gece dogum sancisinin basladigini belirten Ates," Tam sancilandim hastaneye gittim tam doguma geçerken depreme yakalandim" dedi.

Bebeginin o sirada dünyaya geldigini kaydeden Ates, "Evimiz yikildi çadirda kaliyoruz. Bebegimin adini Hamit koydum. Hamit ismi hem sükretmek hem de babamin adi, ondan dolayi bu ismi verdik" ifadelerini kullandi.

Hamit bebegi ziyaret eden 8.Komando Tugay Komutanligi’nda görevli Mehmetçiklerden Uzman Çavus Hasan Boz, ”Ailemiz deprem gecesini arastirma hastanesinde geçirmis. Bebegimiz de o gece dogmus. Hastanenin bahçesinde yagmurlu bir soguk havayi yasamalari biryandan üzüntü verici olaydi ama en önemlisi bizi de mutlu eden bebegimizin yasadigi ev maalesef ki büyük agir hasar almis. Belki evde olsalardi hayatlarini kaybedeceklerdi ki istemedigimiz durum. Bizde devletimizin milletimizin bize vermis oldugu emanetleri ailemize takdim ettik. Geldik besigini, mamasini ve bezini verdik. Bu ilk degil her zaman yapiyoruz. Elimizden geldigi kadar devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA