Bitlisli Kadinlar Yaptiklari Yemekleri Satarak Depremzedelere Destek Oluyor

Bitlis’teki kadinlar evlerinde yapmis olduklari yemekleri açilan hayir panayirinda satarak depremzedelere destek oluyor.

Bitlisli Kadinlar Yaptiklari Yemekleri Satarak Depremzedelere Destek Oluyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde zarar gören vatandaslar için tüm Türkiye oldugu gibi Bitlisliler de seferber oldu. Memur-Sen tarafindan açilan hayir panayirinda yapilan Bitlis yemekleri kadinlar tarafindan bir lokanta ortami olusturularak memurlara ve vatandaslara satiliyor. Iki gün boyunca bu hizmeti veren hayir panayirinda toplanan gelir ise depremzede vatandaslara bagislanacak. Memur-Sen Kadin Komisyonu Baskani Filiz Erbek, gazetecilere yaptigi açiklamada, “Bugün burada depremzedeler yararina hayir panayiri düzenledik. Öglen yemegine memurlarimiz geldi katilim oldukça iyi. Birazcik da olsa bir nebzede olsa yaralari sarabilirsek ne mutlu bize. Insallah azda olsa depremzedelerin yaralarini sarmak istiyoruz” dedi.

Memur-Sen Bitlis Sube Baskani Cabir Durak ise depremin 10 ilde degil de 81 ildeki tüm hanede oldugunu ifade ederek, “Bugün Bitlis olarak Türkiye’de meydana gelen depremin sadece bu 10 ilimizde degil Türkiye’nin 81 vilayetinin her bir hanesine bir aci olarak düstügünü ifade etmek istiyorum. Özellikle bizler ilimizde tüm Türkiye’ye her bir hanede bir ocakta pisirilen yemegi, yapilan tatliyi bugün el birligi ile halkimizin hizmetine sunduk. Buradaki gaye tamamen bir vücut ve birlik beraberlik içinde olusmus olan bu deprem felaketine bir nebze olsun katki sunmaktir. Rabbim bir daha bu aciyi göstermesin. Bugün Türkiye olarak asrin felaketi dedigimiz bu depremi Allah’in izniyle el birligi ile güç birligi ile birbirimize destek olarak bununda üstesinden gelecegiz. Bu manzara bize Türkiye’nin en zor zamanda dahi kenetlendigini bu manzara bizim birlik ve beraberlige ne kadar ihtiyaç duydugumuzu gösteriyor. O yüzdendir ki buradan her bir haneden hazirlanarak getirilen bu yiyecekler aslinda bu hizmete uzanan bir eldir. Bizlerde insallah bugün ilimizde bu birlik beraberligi göstererek Insallah depremden zarar gören her bir haneye bir el uzatacak ve bizde sizinle beraberiz diyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA