Balikesir'de Barajlar Dolsun Diye Adak Kesildi

Son yillarin en kurak dönemlerinden biri yasanan Sindirgi ilçesinde Çaygören barajinin yüzde 20 seviyesine düsmesi ile birlikte barajin dolmasi ve yagmurun yagmasi umudu ile adak kesildi, dualar edildi.

Balikesir'de Barajlar Dolsun Diye Adak Kesildi
Balikesir’in Sindirgi ilçesindeki 150 milyon metreküp kapasiteli Çaygören Barajinda yagan karlarla birlikte yaklasik 30 milyon metreküp su oldu. Mevsim normaline göre yüzde 50 seviyesini geçmesi gereken barajdaki su seviyesinin yüzde 20 oraninda olmasi nedeniyle, köylerde ve merkezde yagmur duasina çikildi.

Sindirgi Belediyesi ve Ilçe Müftülügü tarafindan planlanan yagmur duasi ve kurban kesimi Çaygören barajinin kiyisinda yapildi. Kesilen kurbanlar ilçedeki evlerde agirlanan afetzede vatandaslara pay edildi. Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, baskan yardimcilari, siyasi parti temsilcileri, Ilçe Müftüsü Sami Türkel, imamlar, Çaygören Mahalle Muhtari Birol Keskin, mahalle sakinleri katilimi ile Çaygören Baraji kenarinda Kuran-i Kerim okundu, adak kesildi ve yagmur duasi edildi.

Tüm muhtar ve vatandaslara tesekkür eden Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, “Kuraklikla, yagissizlikla karsi karsiyayiz. Suanda Çaygören barajinin kenarindayiz Sindirgida. 5 ilçenin sulamasi yapildigi bir baraj burasi üstünde elektrik santrali var. Ama suanda gördügümüz fotograf barajin ancak yüzde 20’si dolu. Geçen yil zaten yüzde 10 seviyesine inmisti. Bu sene ise ancak yüzde 10 üzerine eklendi. Insallah bu saatten sonra Mart ayindayiz ne kadar yagmur yagar ne kadar kar yagar bilemiyoruz ama ciddi bir kuraklik, tehdit altindayiz. Rabbim Insallah bereketini arttirsin diyerek bugün Sindirgida, Cuma gününde müftülügümüzle birlikte dualar ettik. Rabbim sen yagmur vermezsen bize yagmur verecek yok diyerek Rabbime yalvardik. Insallah bizim dualarimizi karsiliksiz birakmaz ve bereketini bol bol topraklarimiza verir” dedi.

Çaygören muhtari Birol Kesgin ise “Kurak bir mevsim geçirdigimizden dolayi barajimin suyu yüzde 20 seviyelerinde. Insallah dualarimiz kabul olur, yagmurlar yagar ve barajimizda dolar. Belediye baskanimiz, müftümüz ve Çaygören halki olarak yagmur duamizi yaptik. Insallah Allah dualarimizi kabul eyler” dedi.

Kaynak: İHA