45 Gün Beklenip 6 Ay Hasat Yapiliyor

Türkiye’nin sebze ve meyve deposu Antalya’nin Aksu ilçesinde çilek hasadi devam ediyor. Ilçe genelinde yaklasik 3 bin 306 dekarda üretilen toprakli çilegin yillik rekoltesi, 10 bin 800 ton oldu.

45 Gün Beklenip 6 Ay Hasat Yapiliyor
Antalya’nin Aksu ilçesi Kundu Mahallesi’nde toprakli çilek üreticisi Emine Peker, 10 dekarda ürettikleri çilegin Haziran ayi ortalarina kadar devam edecegini söyledi.

Üretici Peker, “Kis sezonunda toprakli çilek üretimi yapiyoruz, yaz sezonunda da çilek fidesi üretiyoruz. Hasadimiz 3 aydir devam ediyor. Dikim yaptiktan 45 gün sonra hasat yapmaya basliyoruz ve 6 ay toplama yapiyoruz” dedi.



“Günlük 750 kg ürün”

Yurtiçine satis yaptiklarini kaydeden Peker, “Yazin basinda hasat bitiyor. Sabahin erken saatlerinde seraya geliyoruz. Hasada gelmisse çilekleri topluyoruz, gelmemisse; yapraklarini otunu ayikliyoruz, ilacini, gübresini veriyoruz. Hasat zamanlari 8 kisiyle çalisiyoruz. Günlük yarim ton veya 750 kilo arasinda ürün aliyoruz. Ürünlerimizi toptanci haline gönderiyoruz. Sehir içi ve sehir disina satislarimizi yapiyoruz” seklinde konustu.



“Dönümde yillik 4 ton ürün”

Bir yilda fidenin verimliligi ve hava sartlari iyi olursa dönüm basina 4 ton alabildiklerini ve iyi bakimda bu miktarlara ulasabildiklerini söyleyen Peker" Satis fiyatlarimiz su an fena degil. Ilaç, plastik, gübre her sey döviz kurundan aliyoruz ama çilegimizi TL olarak satiyoruz. Satis fiyatimiz 26 – 27 TL. Çilegin piyasasi günlük degisiyor” dedi.

Kaynak: İHA