İyi Parti HDP’nin Türkiye’yi yıkma vaatlerine sessiz! Ümit Özlale: Partide bir huzursuzluk yaratmadı

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala, 6'lı koalisyonda krizler devam ediyor. Olaylı bir şekilde adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklayan koalisyona HDP aday çıkarmayarak destek oldu. Terör örgütü PKK'nın elebaşları da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için destek açıklamaları yaptı. Koalisyonun HDP ile işbirliğinde gözler İyi Parti'ye çevrilmişken, İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Terörün gölgesinde siyaset yapmam" diyerek partisinden istifa etti. İstifanın ardından bugün İyi Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. İyi Partili Özlale tüm bu yaşananların ardından, parti olarak bu işbirliğinden rahatsız değiliz ifadelerini kullandı.

İyi Parti HDP’nin Türkiye’yi yıkma vaatlerine sessiz! Ümit Özlale: Partide bir huzursuzluk yaratmadı
İyi Parti HDP’nin Türkiye’yi yıkma vaatlerine sessiz! Ümit Özlale: Partide bir huzursuzluk yaratmadı
Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri için gün sayarken, 6'lı koalisyon krizler içinde cumhurbaşkanı adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından HDP'de aday çıkarmayacağını duyurdu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri peş peşe 6'lı koalisyona destek açıklaması yapıyor. PKK'nın elebaşlarından Sabri Ok da küresel güçlerin talimatıyla Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLAMALARI
Sık sık pazarlıklarda elini yükselten HDP'nin bu tutumuna ve Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına bir destek de terör örgütü PKK'dan geldi.

PKK ELEBAŞLARINDAN SABRİ OK İHANET ORTAKLIĞINI İTİRAF ETTİ
PKK elebaşlarından Sabri Ok 7'li koalisyona desteğini itiraf etti. Uluslararası çevrelerin kendilerini detseklediklerini itiraf eden Ok, "Şunu söylemeliyim, şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize haber gönderdiler, selamlar gönderdiler" ifadelerini kullandı. Teröristbaşı Ok, küresel çetenin kendilerini desteklediklerini bu sözlerle itiraf etmiş oldu.

PKK elebaşı Sabri Ok'tan Kılıçdaroğlu'na destek! Tabi ki birilerine destek vereceğiz..." | Video

Terör örgütünün yöneticilerinden olan Bese Hozat, açık açık Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında durduklarını dile getirirken terör eylemlerini de seçimlere kadar durdurduklarını açıkladı.

"BU SEÇİM HİÇBİRİNE BENZEMİYOR"

"Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor. Tarihi bir anlamı var" diyen Hozat, seçim sürecinde güçlü ve birlikte bir mücadele yürütülürse AK Parti ve Başkan Erdoğan'a seçimi kaybettireceklerini savundu.

PKK ve Halk TV aynı dilde buluştu! Terörist Bese Hozat'tan küstah açıklama | Video

"MASA LEHİNE SALDIRI YAPMAYACAĞIZ"
Hozat, "Eylemsizlik kararını yeniden değerlendirdik. Seçimler bitene kadar eylemlerimize son verme ve seçimden sonra da yeni bir durum değerlendirme kararı aldık" sözleriyle de terör saldırılarını durdurduklarını söyledi.

AHMET TÜRK'TEN TEHDİTLER
HDP ekolünün eski genel başkanlarından ve son olarak yürüttüğü Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden PKK'ya destek verdiği için alınan Ahmet Türk CHP ile gerçekleştirdikleri ittifakın ardından yeniden sahneye çıktı. Tutuklandığı dönemde "Hasta ve yaşlıyım" algısı üzerinden serbest bırakılmak için elinden geleni yapan Ahmet Türk bugün Türkiye'yi ve seçmenimiz dediği Kürtleri tehdit edecek kadar iyi durumda!

ÖNCE KÜRTLERİ TEHDİT ETTİ
Diyarbakır'da gerçekleştirilen nevruz programında konuşan Ahmet Türk buraya gelenlere yönelik yaptığı konuşmada Kürt seçmene tehdit ve yaftalamalarda bulundu.

HİÇBİR KÜRDÜN BU İKTİDARA OY VERMEYE HAKKINIZ YOK
Kullandığı ifadeler tepki çeken Ahmet Türk şunları söyledi: "Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara destek verenler Kürt halkına adeta düşmanlık ediyor. Bu büyük bir ahlaksızlık olur. Bunu açık bir şekilde dile getirmek istiyorum. Hiçbir Kürdün, bu iktidara oy verme, desteklemek gibi bir hakkı yoktur."

SONRA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ: ÖCALAN'I BU DÖNEMDE ÖZGÜRLEŞTİRECEKMİŞ!
Ahmet Türk konuşmasının devamında Kemal Kılıçdaroğlu'na oy isteyerek meydandakilere "Bu dönem sayın Öcalan'ın özgürleşme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız" dedi.

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA: TERÖRÜN GÖLGESİNDE SİYASET YAPMAM
İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuzağıralioğlu, HDP'nin 6'lı koalisyona dahil olmasından rahatsız olduğunu açıklayarak, "terörün gölgesinde siyaset yapmam." dedi ve istifa etti.

"Terörün olduğu yerde olmayız" vurgusu yapan Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin sert ifadeler kullanmıştı. 'Güçlendirilmiş Parlamenter sistem' diyerek yola çıkıldığını belirten Ağıralioğlu, "Güçlendirilmiş, iyileştirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli sunulmuş oldu." demişti.

"HDP İLE PAZARLIĞI DOĞRU BULMUYORUM"

Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz. Dolayısıyla ben HDP'nin bu iklimde, biizim oyumuza talip oluyorsunuz da bizimle niye muhatap olmuyorsunuz. Evet sizinle muhatap olmuyoruz. Siz problemli insanlarsınız. Ermeniler sözde soykırım mitinleri düzenler siz içindesiniz. PKK'yı lanetleyemezsiniz. Vatandaşlarımızı rencide etmeyeceğiz.

Ağıralioğlu bu açıklamalarının ardından verdiği dilekçeyle partisinden istifa etti.

İYİ PARTİLİ ÜMİT ÖZLALE: İYİ PARTİ OLARAK HDP İLE GÖRÜŞMEDEN RAHATSIZ DEĞİLİZ
İyi Partili Ümit Özlale, verdiği bir röportajda, "İyi Parti olarak, HDP ile görüşülmesinden rahatsız değiliz." ifadelerini kullandı.

Özlele kendisine yönetilen, Yavuz Ağıralioğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylemesine ilişkin değerlendirmenizi daha önce yaptınız ve "Keşke aile içinde kalsaydı" dediniz. Sonrasında istifa geldi. Ağıralioğlu'nun istifasını nasıl değerlendirirsiniz? sorusuna şu yanıtı verdi:

İlk önce Yavuz Ağıralioğlu'nu anlatayım. Kendisine 'Yavuz' dediğim için röportajda da 'Yavuz' demeyi tercih ederim. Yavuz benimle farklı siyasi görüşlere sahip, hayata bakışımız farklıydı. Fakat ben Yavuz'la partide sık sık fikir alışverişinde bulunuyordum, fikirlerimizi çarpıştırıyorduk. Bazen gülüyorduk, bazen anlaşamıyorduk ama partide benim sohbetimin olduğu biriydi. O yüzden katıldığım televizyon programında 'Ben ondan razıyım' dedim. Bu benim Yavuz'la ilgili, bir arkadaşı olarak pozitif düşüncelerim. Ama bence yaptığı açıklamalar partinin hiçbir şekilde görüşünü yansıtmadığı için partiye de yarar sağlamadı. O bakımdan ben, "Bu eleştirilerini keşke aile içerisinde söyleseydi. Partiyi hiçbir şekilde bağlamayan, üzen açıklamalar yapmasaydı" dedim.