Osmaniye'de Bin 28 Konteyner Yerlestirildi, Tabelalar Asildi

Osmaniye’de, 122 dönüm alan içerisine kurulumu devam eden konteyner kent, 12 Mahalle seklinde haritalandirilip, Türk boylari isimlerinin yazildigi tabelalar yerlestirildi. Ayrica, Osmaniye Belediyesi ekipleri tarafindan afetzedelerin adreslerini daha kolay bulmalari için konteynerlere numara verildi.

Osmaniye'de Bin 28 Konteyner Yerlestirildi, Tabelalar Asildi
Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi iller arasinda yer alan Osmaniye’de, konteyner kent kurulmasi için çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Dereobasi köyü ile Fakiusagi Mahallesi arasindaki Karaçay Deresi kenarinda toplamda 1907 konteynerin bulunacagi alanda, alt ve üst yapisi tamamlanan bölgelere suana kadar 1028 konteyner yerlestirildi. Bunlardan 744’ünün oturuma hazir oldugu, 4 engelli konteynerinin bulundugu ve 311’inde 1244 afetzedelerin kaldigi kaydedildi.

Konteyner kentteki alt ve üst yapi çalismalarina büyük oranda destek verilen Osmaniye Belediyesi, afetzedelerin kaldiklari konteynerleri daha rahat bulmalari için de baslattigi çalismalarini sürdürüyor. Ekipler, her konteynere, harf guruplarina ayirarak numara verirken, ayrica 12 Mahalle seklinde haritalandirilan bölgeye, Türk boylari isimlerinin yazildigi mahalle tabelalari da yerlestirildi.
Kaynak: İHA