Eregli'den Deprem Bölgesine Destek Devam Ediyor

Konya’nin Eregli Ilçe Belediyesi yasanilan deprem felaketinin yaralarini sarmak adina bölgeye olan desteklerine devam ediyor.

Eregli'den Deprem Bölgesine Destek Devam Ediyor
Depremin ilk gününden itibaren desteklerini gerçeklestiren Eregli Belediyesi toplamda 66 araç ve 65 kisilik personeli deprem bölgesine görevlendirdi. Bu çerçevede ekipler, toplamda 327 binanin hasar tespitini gerçeklestirdi. Bunun yani sira Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan görevlendirilen belediye personelleri ise hasarli binalarin tespiti noktasinda deprem bölgesine destek verdi.

Eregli Belediye Baskani Hüseyin Oprukçu, “Ülkemiz 6 Subat’ta yüzyilin en büyük deprem felaketi ile sarsildi ancak devlet, millet el ele vererek depremin yaralarini sarmak için büyük bir özveri ve fedakarlik ortaya koydu. Biz de Eregli Belediyesi olarak ilk andan itibaren bölgeye gönderdigimiz arama kurtarma ekibimizle, yardim tirlarimizla, araçlarimizla büyük destek verdik, ayrica bina hasar tespiti yapan ekiplerimizi de bölgeye görevlendirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde depremin yaralarini sarmaya devam edecegiz. Bu vesileyle depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet, bölge vatandaslarimiza ve ülkemize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA