Bakan Akar Açiklamasi 'Yil Içinde Toplam 30 Bin 62 Personel Temini Için Planlamalarimizi Yaptik'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, sinir hatti ve ötesindeki birliklerin komutanlari ile video tele konferans toplantisinda, “Bakanlik olarak bu yil içinde toplam 30 bin 62 personel alimi yapacagiz. Sürecimiz basladi, uygulamalarimiz devam ediyor” dedi.

Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile 6 Subat’ta merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklügündeki depremlerin vurdugu iller arasinda yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Reyhanli’daki 4’üncü Hudut Tabur Komutanliginda inceleme ve denetlemeye müteakip Akar’in baskanliginda sinir hatti ve ötesindeki birliklerin komutanlarinin katilimiyla video tele konferans toplantisi gerçeklestirildi.

Sahadaki son duruma iliskin bilgi alan, talimat veren Akar, Türk Silahli Kuvvetlerinin milletinin huzur ve güvenligi için terörle mücadelesine yurt içinde ve sinir ötesinde azim ve kararlilikla basarili bir sekilde devam ettigini belirtti.

Teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik sinir ötesinde tacizlerinin devam ettigini dile getiren Akar, “Deprem döneminde dahi teröristlerin saldiri tesebbüsleri, tacizleri devam etti. Bunlara karsi gerekli tedbirler alindi, kahraman Mehmetçik tarafindan gerekli karsiliklar verildi, verilmeye devam edecek” diye konustu.

Terörle mücadelenin artan bir siddet ve “terörü kaynaginda yok etme” stratejisi ile sürdügünü vurgulayan Akar, “Terör örgütünün elebaslarinin açiklamalari ve gelen bilgiler kapsaminda görülüyor ki terör örgütü ciddi bir çöküs içinde. Katilimlarin sifira yaklasmasi, ayrilma ve kaçmalarin en üst düzeye çikmasi bunun çok açik göstergesi” açiklamasinda bulundu.

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecegini yineleyen Bakan Akar, sunlari söyledi:

“Teröristlerin adalete teslim olmaktan baska çareleri yok. Bunu bilmeleri lazim. Ayrica teröristlere helikopter de verseler, bunlari desteklemeye devam da etseler bunlarin beyhude çabalar oldugunu, bu örgütle bir yere varilamayacagini herkesin görmesini istiyor, bu sevdadan vazgeçmelerini bekliyoruz. 40 yildir ülkemizin basina musallat olan terör örgütünü bitirmekte azimli ve kararli oldugumuzu herkesin bilmesi lazim. Insallah asil milletimizi terör belasindan kurtaracagiz.”

“Hiçbir vatandasimiz yalniz degil”

Terörle mücadelesini kararlilikla sürdüren Mehmetçigin depremin ardindan da ilk andan itibaren vatandasinin yanina, yardimina kostugunu vurgulayan Akar, “Deprem bölgesinde hayatin normallesmesi, tüm yaralarin sarilmasi için gece-gündüz demeden çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bakan Akar, savunma ve güvenlik konularindaki diger degerlendirmelerinin yani sira personel temini konusunda da açiklamalarda bulundu.

Savunma ve güvenlik açisindan personel temininin önemine vurgu yapan Akar, sunlari kaydetti:

“Nitelikli insan gücünün temini konusunda çalismalarimiz devam ediyor. Subay, astsubay, devlet memuru, isçi, askeri ögrenci ve sözlesmeli er alimina yönelik çalismalar devam ediyor. Bu yil içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarimizi yaptik. Sürecimiz basladi, uygulamalarimiz devam ediyor. 2 Nisan’da yapilacak askeri ögrenci aday belirleme sinavi ile ögrenci alimina yönelik çalismalari baslayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katilmaya, Milli Savunma Bakanliginin, Türk Silahli Kuvvetlerinin geleceginde ve ülkemizin savunma ve güvenliginde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek oldugunun da gençlerimiz tarafindan bilinmesini istiyoruz.”

Gerek terörle mücadele gerekse depremle mücadelede görev alan tüm personeli tebrik eden Akar, “Milletimizin bagrindan çikan, ‘Peygamber ocagi’ olarak bilinen Türk Silahli Kuvvetleri her zaman milletinin emrinde görevinin basindadir” dedi.

Bakan Akar sözlerinin sonunda depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara sifa dileklerini iletti.
Kaynak: İHA