Türkiye'nin Önderleri Kitap Analizinde Bir Araya Geldiler

ÖNDER Sinop Imam Hatipliler Dernegi tarafindan Sinop ilinde Sehit Ömer Can Açikgöz Imam Hatip lisesinde okuyan lise ögrencilerine yönelik “Türkiye’nin Önderleri” adini tasiyan proje devam ediyor.

Türkiye'nin Önderleri Kitap Analizinde Bir Araya Geldiler
Türkiye’nin Önderleri, Türkiye’nin gelecegine yön verecek önder sahsiyetler yetistirmek amaciyla 3 yillik bir egitim ve kisisel gelisim çalismasi seklinde programlandigini belirten Dernek baskani Ismail Aksoy, “Bu yolculukta gençlerin, okumalar, geziler ve çesitli faaliyetlerle kendini tanimalari, yeteneklerini ve eksik oldugu yanlarini fark edip gelistirmeleri, temel kültürel ve sosyal becerileri kazanmalari hedefleniyor. Zaman Yönetimi, Irade Terbiyesi, Ekip Çalismasi, Ortak Hareket Etme Kültürü, Iletisim Becerileri, Kariyer Planlamasi, Girisimci Ruh, Medeni Cesaret ve Özgüven, Okudugunu, Seyrettigini Anlama ve Tahlil Kabiliyeti projenin önemli asamalari arasinda yer aliyor” dedi.

Gençlerin sosyal ve kültürel yönlerini gelistirerek onlari gelecege hazirlamayi hedefleyen programin çok katmanli bir yapiya sahip oldugunun altini çizen dernek Baskani Ismail Aksoy “25 kisilik gruplar halinde bir üniversite ögrencisinin liderliginde haftada bir kez bir araya gelen olan gruplar, kitap okuma programlari, sehir içi ve sehir disi geziler, kahvaltilar, doga kamplari, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler gerçeklestirmeye devam ediyor. Gençlerin kisisel yeteneklerini kesfetmeleri, sosyal beceri gelistirme uygulamalari, üniversite öncesi rehberlik ve ögrenci koçlugu da programin diger bölümleri arasinda yer aliyor” diye konustu.

Aksoy, son olarak; “Yapmis oldugumuz bu projenin yürütülme asamasinda bizlere güvenen velilerimize, Sinop Il Müftüsü Mustafa Düzgüney’e, Sehit Ömer Can Açikgöz Imam Hatip Lisesi okul idaresine ve Gökhan Aksoy hocamiza tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA