Karaman'da Depremzede Çocuklar Gençlik Merkezinde Moral Buluyor

Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Gençlik Merkezi çalisanlari ve gönüllü gençler, deprem bölgesinden Karaman’a gelen depremzede çocuklar ile oyunlar oynayarak, güzel zaman geçirmeleri için çalisiyor.

Karaman'da Depremzede Çocuklar Gençlik Merkezinde Moral Buluyor
"Asrin felaketi" olarak nitelenen 6 Subat’ta yasanan depremlerin ardindan Karaman’a gelen depremzede vatandaslar, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli yurtlarda misafir edilerek, ihtiyaçlari karsilanmaya devam ediliyor. Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Karaman Gençlik Merkezi ve Ermenek Gençlik Merkezi çalisanlari ve gönüllü gençlerde depremzede ailelerin çocuklarina her açidan destek olarak, depremden etkilenen çocuklara yönelik destek faaliyetlerini de artirdi. Özellikle depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve psikososyal gelisimlerine destek olmak amaciyla sinema geceleri, kukla ve palyaço gösterileri, uçurtma senligi, dogum günü organizasyonu ve boyama gibi faaliyetler düzenlenerek, afetin çocuklar üzerinde meydana getirdigi travmalari atlatmasina yardimci olunuyor. Son olarak Karaman Gençlik Merkezi’nde depremzede çocuklar için düzenlenen etkinlikte gençlik merkezi çalisanlari ve gönüllü gençler depremzede çocuklar ile bir araya gelerek bir birinden renkli kitap ayraci tasarladilar. Dolu dolu geçen etkinligin ardindan bir birinden farkli kitap ayraci tasarlayan depremzede çocuklarin mutlulugu ise yüzlerinden okundu.

Düzenlenen etkinliklerden dolayi mutlu olduklarini belirten depremzede çocuklar, gün boyu kendileri ile vakit geçiren gençlik merkezi çalisanlari, gönüllü abi ve ablalarina tesekkür ederek, hazirladiklari kitap ayraçlarindan bazilarini gönüllü abla ve abilerine hediye etti.

Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan depremzede çocuklar için düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler her hafta hazirlanan programlar esliginde devam edecek.
Kaynak: İHA