Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan, Cumhurbaskanligi Adaylik Basvurusunu Yapti

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, cumhurbaskanligi adaylik basvurusunu yapti.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan, Cumhurbaskanligi Adaylik Basvurusunu Yapti
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gelerek 14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde cumhurbaskani adayi olabilmek için basvuruda bulundu.

Herhangi bir ittifaka dahil olmadan seçimlere girme karari aldiklarinin altini çizen Erbakan, “Yine 14 Mayis’ta yapilacak olan Cumhurbaskanligi Seçimi’nde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaskani adayi olarak bendeniz Yüksek Seçim Kurulumuza basvurumu yaptim. Insallah ülkemiz için, milletimiz için ve bütün insanlik için bu adimlarimizin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ikinci turda herhangi bir ittifaka dahil olup olmayacaklarini yanitlayan Erbakan, “Eger ikinci tura kalirsa konusulacak konular. Yine yetkili kurullarimizla, teskilatlarimizla istisare ederek adim atariz” ifadelerini kullandi.

Cumhur Ittifaki’na katilmama sebeplerine yönelik gelen soruya ise Erbakan, “Zamani geldiginde teferruatli sekilde açiklariz. Simdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz bu yönde karar aldik. Böyle olmasini parti kurullarimiz uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük. Insallah hayirli olur” diye konustu.

Kaynak: İHA