Camini Kirarak Girdigi Marketi Soydu

Camini kirarak girdigi marketten 8 bin liralik vurgun yapmaya çalisan hirsiz, pesinde dükkan sahibini görünce çaldiklarini yere atarak kayiplara karisti. Market kamerasina da yansiyan olayla ilgili polis ekiplerince inceleme baslatildi.

Camini Kirarak Girdigi Marketi Soydu
Olay, gece 01.30 siralarinda Sincan ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Gözüne kestirdigi marketin çevresini gözetleyen bir kisi, gece sokakta kimsenin olmamasindan yararlanarak yerdeki tasla marketin camini kirdi. Cami kirdiktan sonra bir süre gözden kaybolan sahis dükkan önüne tekrar gelerek kirdigi camdan içeriye girdi. Kasadan çaldigi paralarin yani sira sigara ve sadaka kutularini da yanina alan hirsiz, kapidan çiktiktan kisa bir süre sonra market sahibi Ayhan Atik ile kovalamaca yasadi. Atik’in pesinden kostugu fakat yakalayamadigi hirsiz çaldiklarini yere atarak kayiplara karisti. Dükkan sahibi Atik’in ihbari üzerine olayla ilgili polis ekiplerince sorusturma baslatildi.

“Kaldirim tasiyla kapiyi kirmis”

Hirsizin, çaldiklarin toplam 8 bin lirayi buldugu söyleyen Ayhan Atik, “Gece saatlerinde genç bir kisi dükkanin önüne gelmis. Etrafi kontrol etmis. Kimsenin olmadigini görünce de kaldirim tasiyla kapiyi kirmis. Kapiyi kirdiktan sonra kaçip tekrar gelmis. Bu sefer de ayagiyla kapiyi kirip içeri girmis. Içeride sigaralarin oldugu rafa yönelmis. Kasadaki bozuk paralari, sigaralari almis. En son da sadaka kutularini alip dükkandan ayrilmis. Komsularimiz arayip haber verdi. Haberi alir almaz geldik. Hirsiz 50 metre uzagimizdaydi. Pesinden geldigimizi anlayinca çaldiklarinin hepsini yola saçarak kaçti. Kendisini yakalayamadik ama malzemeleri geri topladik. Hirsizi tanimiyoruz. Polise sikayette bulunduk. 8-10 bin liralik bir kaybimiz olacakti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA