Mugla'dan Deprem Bölgesine Yardim Seferberligi Artarak Devam Ediyor

Mugla Valisi Orhan Tavli baskanliginda, Vali Yardimcilari ve Kaymakamlarin katilimiyla koordinasyon ve degerlendirme toplantisi yapildi.

Mugla'dan Deprem Bölgesine Yardim Seferberligi Artarak Devam Ediyor


Mugla’nin Ilçelerinde planlanan ve yürütülen çalismalar hakkinda Kaymakamlardan bilgi alan Vali Orhan Tavli “Devletimiz de güçlü, milletimiz de güçlü; Hep birlikte, dayanisma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak yaralarimizi saracagiz, bu zorlu günleri geride birakacagiz. Mugla’daki tüm kamu kurum ve kuruluslarinin, Odalarin, sivil toplum kuruluslarinin, is insanlarinin, esnafimizin ve kadirsinas Muglali hemsehrilerimizin tüm imkanlarini seferber ederek Kahramanmaras merkezli gerçeklesen depremlerden etkilenen bölgeleri ve vatandaslarimizin yanindayiz. Afet bölgesine yapilan yardimlara hiz kesmeden devam ediliyor diger yandan sehrimizde misafir ettigimiz depremzede vatandaslarimizin her türlü ihtiyacini karsilamak ve yaralarini sarmak için çalisiyoruz devletimizin tüm imkanlariyla vatandaslarimizin yaninda ve hizmetindeyiz “diye konustu.



Konteyner ve Evim Yuvan Olsun kampanyasina da daha fazla destek olunmasi çagrisinda bulunan Vali Tavli, “Asrin felaketinde depremden etkilenen ailelerimizi yuvasiz birakmayalim Evim Yuvan Olsun kampanyasiyla, evini kaybeden vatandaslarimiza kendi evlerine kavusana kadar sicacik yuvalar saglayabiliriz. Yaralari birlikte sarmak için herkesi Evim Yuvan Olsun seferberligine katilmaya davet ediyorum. Kullanmadiginiz bir eviniz varsa; ister bedelsiz tahsis ederek ister indirimli fiyatla kiraya vererek depremzede ailelere destek olun ya da kira yardimi yaparak bu seferberlikte yer alin” dedi.



Depremin ilk gününden bugüne kadar yapilan çalismalarin da degerlendirildigi toplanti Mugla Il AFAD Müdür Vekili Ahmet Aslan’in yaptigi sunumda su ifadelere yer verildi; "Depremin ardindan bölgeye AFAD Deposundan 2 bin 409 adet çadir, 2 bin 807 adet battaniye, 454 adet mutfak seti, 5 bin 578 adet nevresim takimi, 3 bin 197 adet katlanir yatagin sevk edildigi ayrica bununla birlikte bugüne kadar deprem bölgesine 690 tir insani yardim malzemesi ve saglik malzemesinin depremden etkilenen illere karayolu, askeri ve sivil gemiler ve askeri uçaklarla gönderildi. Depremden etkilenen illerde vatandaslarimizin ihtiyaci olan 344 yasam konteyneri, 28 seyyar tuvalet, 13 seyyar banyo, 47 tuvalet ve banyonun bir arada bulundugu konteyner olmak üzere 432 konteynerin bölgeye sevk edildi. Depremden etkilenen illerden 43 bin 663 vatandasimiz Mugla’da misafir ediliyor. Mugla’dan depremden etkilenen illere 3 bin 963 personel ve 751 araç gönderildi."

Mugla’nin Ilçelerinde yürütülen yardim çalismalarinin ve depremden etkilenen bölgelerden Mugla’da misafir edilen afetzedelere yönelik çalismalarin koordine edildigi toplantiya Mugla Valisi Orhan Tavli’nin yani sira Vali Yardimcisi ve Yatirim izleme ve Koordinasyon Baskani Ismail Soykan, Vali Yardimcilari Ali Yilmaz, Murat Sari, Vali Yardimcisi vekili ve Mentese Kaymakami Mehmet Eris, Dalaman Kaymakami Mesut Yakuta, Datça Kaymakami Mesut Çoban, Fethiye Kaymakami Yusuf Izzet Karaman, Kavaklidere Kaymakami Oray Güven, Köycegiz Kaymakami Mustafa Maslak, Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy, Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke, Ortaca Kaymakami Meral Uçar, Seydikemer Kaymakami Yildiz Büyüker, Ula Kaymakami Baha Basçelik, Yatagan Kaymakami Mustafa Emre Kiliç, Mugla Il AFAD Müdür Vekili Ahmet Aslan ve AFAD Yönetim Hizmetleri Sube Müdür vekili Kutlu Çeler katildi.

Kaynak: İHA