Düzce TSO Meclisinde Deprem Çalismalari Konusuldu

DÜZCE – Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) olagan meclis toplantisinda yapildi. Toplantida deprem bölgesi için yapilan çalismalar konusuldu.

Düzce TSO Meclisinde Deprem Çalismalari Konusuldu
Düzce TSO meclis toplantisi Sehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan meclis toplanti salonunda gerçeklestirildi.

Toplanti, Düzce TSO Meclis Baskani Tanju Acar’in gündem maddelerini meclis üyelerine aktarmasinin ardindan, Düzce TSO Baskani Erdogan Biyik yapilan çalismalarla ilgili bilgiler verdi.

Erdogan Biyik, yasanan depremin ikinci günü Meclis Baskani Tanju Acar, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Coskun, Riza Yildiz, Meclis Üyeleri Ümit Yildirim, Yunus Emre Gülay, Ramazan Yildirim ile deprem bölgesine gittiklerini belirterek “Birçok arkadasimiz sag olsun çok destek verdi. Yapabilecegimiz her seyi yaptik. Valimiz Cevdet Atay ile yaptigimiz toplantida Düzce TSO adina AFAD’a 350 bin lira nakdi yardim yaptik. Valimizin önderliginde konteyner fabrikasi kuruldu bizde oda olarak destek verdik. Biz Elbistan’dayken ilk fikir Meclis Baskanimiz Tanju Acar’dan çikmisti. Hizli bir hareketle Valimiz Cevdet Atay üretim potansiyeline sahip 2 fabrika kurulmasina öncülük etti. 3.’sü de tamamlanmak üzere. Yaklasik olarak 200 kisi bu fabrikalarda çalismaktadir” dedi.



“Arama kurtarma ekiplerine destek olacagiz”

Düzce TSO olarak arama kurtarma ekiplerine destek olacaklarini aktaran Biyik konusmasina söyle devam etti; “Düzce’de faaliyet gösteren deprem bölgesinde büyük bir özveri ile görev yapan bir çok kisiyi canli olarak çikartan arama kurtarma ekipleri ile bir araya gelerek tesekkür toplantisi düzenledik. Orada odamiz adina azami destegi saglayacagimizin sözünü verdik. Önümüzdeki günlerde, derneklerle tekrar bir araya gelip onlarin arama kurtarma ile alakali ihtiyaci olan malzemeler basta olmak üzere elimizden gelen tüm destegi verecegiz. Meclis Üyemiz Ümit Yildirim’da ekiplere ulasim sorunlariyla ilgili lojistik destek saglayacaklarinin sözünü verdi. Çünkü çogu arama kurtarma derneginin kendi arabasi yok. Türkiye’de büyük sehirler hariç arama kurtarma faaliyetlerine ilimiz kadar faal olani yok. Oda olarak bir tim kurmayi düsünüyoruz. Görüsmeleri yapiyoruz. Bu timde Meclis Üyelerimiz yer alacak. Komite Üyelerimiz olur. Oda olarak acil eylem plani kurmak zorunda oldugumuzu hissediyoruz. Bu kurulacak olan timin de tüm teknik teçhizatini, arabasina kadar alip yapmamiz lazim diye düsünüyoruz. Insallah sizlerin de destegi ile önümüzdeki dönemde bunlari yapmak istiyoruz.”

Düzce TSO Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik, Subat ayi döneminde yönetim kurulu tarafindan gerçeklestirilen faaliyetler, iç ve dis ziyaretler, katilim saglanan iç ve dis paydas programlari ile ziyaretler hakkinda meclis üyelerine bilgiler verdi. Toplanti’nin son kisminda, mizanlar ve bütçe gerçeklesme durumlari gündeme alindi.

Düzce TSO çalisanlarina acil yardim çantasi

TSO Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik, Meclis Baskani Tanju Acar ve Meclis Üyeleri, TSO personelini birimlerinde ziyaret ederek, personeller için hazirlanmis olan acil yardim çantasini verdiler.
Kaynak: İHA