Bozüyük'te Deprem Bilinçlendirme Semineri Yapildi

Kahramanmaras’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan vatandaslarin deprem konusunda bilgilendirilmesi amaciyla Bozüyük Belediyesi ve Bozüyük AKUT isbirligi ile “Bilinç Hayat Kurtarir” adli ücretsiz deprem bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Bozüyük'te Deprem Bilinçlendirme Semineri Yapildi
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere konusmaci olarak Bozüyük AKUT Gönüllüsü Berkan Akagündüz katildi.

Seminer programinda ilk olarak AKUT’un tarihçesini anlatan AKUT Gönüllüsü Akagündüz daha sonra depremin tanimini yaparak deprem öncesi yapilacak hazirliklar, deprem aninda yapilmasi ve yapilmamasi gerekenler ile deprem sonrasi neler yapilmasi gerektigini anlatti. Akagündüz “Deprem öncesi; binamizin bilimsel ilkelere ve yönetmeliklere uygun olmasi çok önemli. Binamiz saglamsa sirada acil durum plani ve tatbikatlar yapmak, iletisim sorumlusu belirlemek, acil durum çantasi hazirlamak, yapisal olmayan esyalarin sabitlenmesi gibi önlemler var. Sarsinti aninda asla kaçmaya kosmaya çalismamak önemli. Sarsinti esnasinda açik alanlarda çök kapan, kapali alanlarda ise agirlik merkezi yere yakin bir esyanin önünde ya da yaninda yat korun tutun ya da çök kapan tutun yaparak sarsintinin bitmesini beklemeliyiz. Sarsinti sonrasi hizlica giyinip, acil durum çantamizi alip, merdivenlerden kontrollü bir sekilde binamizi tahliye etmeliyiz” dedi.

Son olarak özellikle hasarli yapilara, uzmanlarca kontrol edilmeden hiçbir sekilde geri girilmemesi gerektigini belirten Akagündüz katilimcilarin sorularini yanitladi.

Programa Bozüyük Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Karasu ve deprem konusunda bilgilenmek isteyen vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA