Acili Anne Depremde Kaybettigi Oglunun Mezari Basinda Feryat Etti

Hatay’da 10 yil önce saglam diye aldigi ev depremde yikilan ve bir oglunu kaybeden acili anne, evladinin kirkinda mezari basinda feryat etti. Anne Alev Demirok, “100 bin dolar para verdik, saglam dedik. En güvenli dedigim yerde oglumun ölüsünü aldim” derken, baba Serdar Demirok sorumlularin bir an önce yakalanmasini istedi. Demirok çiftine evlatlarindan geriye ölmeden önce çektikleri videolari kaldi.

Kahramanmaras merkezli iki büyük depremin büyük yikima neden oldugu sehirlerden olan Hatay’da çok sayida vatandas enkaz altinda kalarak can verdi. Deprem sonucu hayatini kaybedenlerden biri de Demirok ailesinin 11 yasindaki ogullari Ali Armanç Demirok oldu. Anne Alev Demirok, evladinin ölümünün kirkinci gününde mezarina giderek dualar edip, topragina sarildi. Gözyaslari içinde feryat eden acili annenin ayakta durmakta zorlandigi görüldü.

Mezarliktan ayrildiktan sonra evladini kaybettigi binanin önüne giden Alev Demirok, o gece yasananlari anlatti. Demirok, binayi yapan müteahhidin bir an önce yakalanmasini istedi.

“Bir yerden çikacak diye umutla bekledim. Çok kötüydü her sey”

Deprem gecesi yasananlari anlatan Alev Demirok, “O gece saat 2 buçuk gibiydi. Bir ara uyandim, lavaboya gittim, baktim oglum uyanik. Çok da mutluydu, çok güler yüzlü, elindeki tabletiyle oyun oynuyordu. Sabah okula gidecekti. Sonra uyudu, ben de uyumaya geçtim ve uyandigimda deprem oluyordu. Önce yanimdakini salladim, ‘Yusuf, uyan’ dedim. Sonra Ali Armanç’a seslendim. ‘Annecigim deprem oluyor, uyan oglum’ dedim. 5-6 kez böyle söyledim, Yusuf’u da birakip gidemedim, çok siddetliydi. Yüzümüze bir seyler dökülmeye basladi, sesler geldi ve ben artik çöktügünü anladim. 6-7 defa ‘La ilahe illallah’ dedigimi biliyorum ve gözlerimi kapatip kendimi küçük oglumun üzerine attim. Sonra altimiz yarildi ve yere düstük. Yere düstügümüzde oglum bana, ‘Anne buradan çikalim. Buradan isik görünüyor, buradan çikabiliriz’ dedi.

Biraz zorlandik ama çiktik. Sonra ben küçügünü getirdim ve bir yere koydum. Sonra arkaya, ayni yere gitmek istedim ama yolu bulamadim, çok karisikti. Öglen saatinde gittigimde Ali’nin yorganini gördüm. Zannettim ki yorgani düsmüs. O akillidir, kalkmistir, arkamdan koridora dogru gelmistir, o bir yerden çikacak diye umutla bekledim. Çok kötüydü her sey” dedi.



“En güvenli dedigim yerde oglumun ölüsünü aldim”

Oturduklari evi saglam diye aldiklarini ancak ogullarina mezar oldugunu söyleyen acili anne, “10 yil önceydi, burasi yeniydi, sifirdi. Buraya 100 bin dolar vermistim ama en son 4-5 milyon arasi fiyatlar söyleniyordu. Bu 4-5 milyon nedir yahu, bunun için mi? Çocugum isinsin diye aldigim eve bakin yahu. Ben bunun sözünü de almisim, yakalanacak. Zaten söz verilmese de ben devlet yetkililerine bu anlamda sonsuz güveniyorum. Bir an önce yakalanmalarini istiyorum. Benim zaten iki elim bu dünyada da öbür dünyada da onlarin yakasinda. Ben acili bir anneyim, ben çok kötü durumdayim, ben artik tükendim. Ben artik yarim bir insanim, ben hayalleri yarim kalmis bir anneyim. Çocugunuza isinsin diye ev aliyorsunuz, 100 bin dolar para veriyorsunuz, degeri 4-5 milyon TL diye evde oturuyorsunuz, saglam diyorsunuz. En güvenli dedigim yerde ben oglumun ölüsünü aldim” diye konustu.



10 yil boyunca çocuk sahibi olmayi beklemisler

Alev Demirok, esiyle evlendikten sonraki 10 yil boyunca çocuk sahibi olamadiklarini, geçirdikleri birçok tedavi ve mesakkatli bir sürecin ardindan Ali Armanç’in dünyaya geldigini söyledi.

Uzun yillar bekleyip kucagina aldigi evladini el bebek gül bebek büyütüp, gözünden bile sakindigini belirten acili anne, onu kaybettikten sonra hiçbir seyin eskisi gibi olmayacagini ifade etti.



“Müteahhit Hikmet G. ve oglu Burak G. birinci derecede suçlu onlardir”

Oglunu kaybetmenin üzüntüsünü yasayan baba Serdar Demirok ise, “Bizim cigerimiz yandi, evladimizi kaybettik. Arka bina saglam, karsi bina saglam, yandaki bina saglam ama bizim bina yikildi. Alya Uçar Apartmani diyorum, yetkililerden artik gerçekten bir hareket bekliyoruz. Buranin müteahhidi Hikmet G. ve oglu Burak G. birinci derecede suçlu onlardir. Bana yasatilan aciyi Allah insallah onlara da yasatir. Bir evlat acisi nasil oluyormus onu görsünler, yasasinlar. O evlat acisini yasasinlar. Buraya sebep olan, imza atan herkes o aciyi yasasin, bunu istiyoruz. Bizler rahatlayacak miyiz? Hayir. Ama biraz olsun içimiz soguyacak” dedi.

Kaynak: İHA