ZBEÜ'de 'Depremzedelere Yönelik Yol Haritasi Çalistayi'

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversietis’nde ‘Zonguldak’taki Depremzedelere Yönelik Yol Haritasi Çalistayi’ gerçeklestirildi.

ZBEÜ'de 'Depremzedelere Yönelik Yol Haritasi Çalistayi'
ZBEÜ Insan ve Toplum Fakültesi ile Zonguldak Belediyesi isbirliginde, bugün Tahir Karauguz Konferans Salonu’nda gerçeklesen çalistaya Vali Yardimcisi Turgut Subasi, ZBEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Armagan Gürgenç, Il Emniyet Müdürü Yardimcisi Selçuk Yilmaz, Insan ve Toplum Fakültesi Dekani Prof. Dr. Melih Genis, kamu kurumu yetkilileri ve akademik personel katildi.

‘Üniversite olarak üzerimize düsen görevi yapmaya devam ediyoruz’

Çalistayin açilisinda konusan Dekan Genis, söz konusu etkinligin amacini depremzedelere ve afet yönetimine dair güncel sorunlarin ve çözüm önerilerinin degerlendirilmesi olarak açikladi.

Çalistayin verimli olmasi temennisinde bulunan Melih Genis, “depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Üniversitemiz depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesiyle yakin irtibattaydi. Bu süreçte Üniversite olarak üzerimize düsen görevi yerine getirmeye gayret ettik. Gerek deprem bölgesine gerekse sehrimizde misafir ettigimiz vatandaslarimiza imkanlarimiz dahilinde her türlü yardimi yaptik, yapmaya da devam ediyoruz” diye konustu.

‘Çalistay bundan sonraki faaliyetlere isik tutacak’

Ardindan kürsüye çikan Vali Yardimcisi Turgut Subasi, 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatini kaybeden vatandaslara rahmet dileyerek, Valilik bünyesinde yapilan faaliyetler hakkinda bilgi verdi. Deprem bölgesine ayni ve nakdi yardim sürecinin devam ettigini ifade eden Subasi, son resmi kayitlara göre Zonguldak’ta, KYK yurtlari, kamu misafirhaleri ve evlere yerlestiren yaklasik 6 bin 500 depremzede oldugunu söyledi.

Subasi, Zonguldak’ta misafir edilen depremzedelere karsi empati kurarak hassas davranilmasi gerektigine dikkat çekti. Subasi yapilan çalistayin bundan sonraki faaliyetlere isik tutmasi bakimdan degerli oldugunu belirtti.

Vali Yardimcisi Turgut Subasi’ndan sonra kürsüye çikan, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal Isleri Müdürü Armagan Gürgenç, belediyenin deprem bölgesine yaptigi faaliyetler hakkinda konustu.

Gürgenç, “Üniversitemizin bilgi birikiminden ve deneyiminden yararlanarak bundan sonraki süreçte daha saglikli adimlar atabilmek adina böyle bir çalistayin önemli oldugunu düsünüyoruz” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan çalistayin birinci oturumu ZBEÜ Insan ve Toplum Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Erdem Dirimese moderatörlügünde basladi.

Oturumda Psikoloji Bölümü Arastirma Görevlisi Yasemin Yesilyaprak, ‘Depremin Çocuklar Üzerindeki Etkileri’, Saglik Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Engin Firat ‘Deprem ve Sosyal Hizmet’, Uzman Psikolog Simay Karaman ‘Deprem Sonrasi Psikolojimiz’ ve Çankiri Karatekin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Ögretim üyesi Prof. Dr. Yonca Zuhal Odabasi ‘Afet Sosyolojisi’ baslikli sunum yapti.

‘Afet dönemlerinde iletisim önemli’

Birinci oturumun kapanis konusmasini yapan Rektör Yardimcisi Prof Dr. Senol Hakan Kutoglu, afet dönemlerinde en önemli problemlerden birinin iletisim ile ilgili yasandigina dikkat çekti. Kriz iletisiminin önemine vurgu yapan Kutoglu, bu dönemlerde kamuoyunu aydinlatirken iletisim karmasasina mahal vermemek için iletisim uzmanlari ile birlikte hareket etmenin önemine degindi.

Çalistayin ikinci ve üçüncü oturumlarinda kamu kurum temsilcileri bilgi paylasiminda bulundu.

Yaklasik 3 saat süren toplanti, depremzedelere yönelik yol haritasinin belirlenmesinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA