Ögrencilerin Sucuk Ekmek Çagrisi Karsiliksiz Kalmadi

Gökçedereli küçük ögrencilerin Bayburt Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney’e "Rahmi amca bize sucuk ekmek gönderebilir misin?" diyerek yaptigi çagri, bugün karsilik buldu. Ihlas Haber Ajansinin miniklerin seslerini duyurdugu habere kayitsiz kalmayan Güney, okula sucuk, ekmek, ayran göndererek çocuklarin istegini yerine getirdi. 2/B sinifi ögrencilerinin yaptigi çagri neticesinde ise okuldaki tüm ögrencilere, ögretmenlere yetecek kadar sucuk, ekmek, ayran Bayburt’tan yola çikarilarak, Bayburt merkeze 40 kilometre uzakliktaki Gökçedere Beldesine Il Milli Egitim Müdürlügü personellerince götürüldü.

Ögrencilerin Sucuk Ekmek Çagrisi Karsiliksiz Kalmadi
Okulun bahçesinde izgara üzerinde sucuklari pisiren ögretmenler, okul personelleri keyifli vakit geçirerek unutulmaz bir gün yasadilar. Ocak basina geçen Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, bir yandan sucuklari pisirip, diger yandan çocuklara dagitarak, miniklerle sohbet etti. Istedikleri olan Gökçedereli minikler ardindan Milli Egitim Müdürlügünün koordinesinde Gençlik Merkezi gönüllülerinin katilimiyla gerçeklesen müzikli, oyunlu etkinlikle keyifli vakit geçirerek gönüllerince eglendiler. Müzikli etkinligin ardindan okul ögrencileri ok atma etkinligine katilarak, gençlik merkezi gönüllüleri gözetiminde ok atip günü tamamladilar.

Geçtigimiz hafta Gökçedere Makbule Küçükçalik Ilkokulunda görevli sinif ögretmeni Seda Yilmaz, ögrencilerinin sucuk ekmek isteklerini dile getirdigi videoyu sosyal medya hesabindan paylasmisti. Genç ögretmen Yilmaz’in paylastigi videoda Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney’e seslenen 2/B sinifi ögrencileri, "Rahmi amca biz hep hayal kuruyorduk, bize sucuk ekmek yollayabilirsin misin? Sizden haber bekliyoruz. Rahmi amca bize sucuk ekmek göndersen çok mutlu oluruz, senden haber bekliyoruz, seni çok seviyoruz" sözlerini kullanarak seslerini duyurmayi basardilar.

Köy okulunun minikleri Milli Egitim Müdürüne seslendiler: "Rahmi amca bize sucuk, ekmek gönderir misin?" basligiyla Ihlas Haber Ajansinin yaptigi haberle Il Milli Müdürlügü harekete geçti. Kilolarca sucuk milli egitim müdürlügünce araçlarla okula götürülerek, çocuklarin hayali gerçeklestirildi.

Sinif ögretmeni Seda Yilmaz Il Milli Egitim Müdürüne yaptiklari çagri sonucunda bugün çocuklarin yüzünün güldügünü belirterek, "Geçen haftalarda Il Milli Egitim müdürümüze bir çagri yapmistik. O çagri yanitsiz kalmadi. Güzel bir etkinlik oldu, herkes çok mutlu, çok tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.

Sucuk ekmek hayali gerçeklesen Aysenur Ata isimli ögrenci, Güney’e tesekkür ederek, "Milli Egitim Müdürü Rahmi amcamiza bize sucuk ekmek getirdigi için çok tesekkür ederiz. Bugünkü öglen yemegimiz de bu oldu" diye konustu.

Seda ögretmenin videosunda Güney’e seslenen 8 yasindaki Zeynep Nisa, karsilik bulan çagrisi karsisinda çok mutlu oldu. "Geçen hafta Rahmi amcamizdan sucuk ekmek istemistik, o da bizi kirmayip sucuk ekmek gönderdi. Rahmi amcaya çok tesekkür ediyoruz, çok öpüyoruz" seklinde konusan Zeynep Nisa’nin mutlulugu ise yüzünden okundu.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Seda ögretmenin çagrisina kulak verdiklerini ve bugün çocuklarla bir araya gelmenin mutlulugunu yasadiklarini söyleyerek, "Gökçedere Makbule Küçükçalik Ilkokulu ögretmenlerimizden Seda hocam bizleri çagirdilar, okullarinda misafir etmek istediler. Özellikle sosyal medya kanalini kullandilar bu da ayrica bizim için farkli bir durumdu. Biz de bu çagriya kulak verdik, tüm ekibimizle beraber günümüzü çocuklarimiza ayirdik. Onlarin mutluluklari bizleri de mutlu etti. Bu sikintili günlerde bizlerin de bir nebze olsun yüzü güldü. Bu tür faaliyetler okulumuz, ögretmenlerimiz tarafindan talep edildigi takdirde yerine getirileceginin sözünü veriyoruz. Hep birlikte eglendik, birlikte mutlu dakikalar geçirdik. Seda Yilmaz hocama ben çok tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi. Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü yöneticileriyle beraber ögrenci ve ögretmenlerin istegi ve daveti üzerine okuldaki etkinlige katildi.

Kaynak: İHA