Nevsehir'de Sehitler Saygi Atisiyla Anildi

Tarihin en önemli zaferleri arasinda yer alan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yili Nevsehir’de de çesitli etkinlikler ile kutlaniyor.

Nevsehir'de Sehitler Saygi Atisiyla Anildi
Nevsehir Sehitliginde yapilan ilk törene, Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, il protokolü, sehit yakinlari, gaziler ve vatandaslar katildi.

Çelenk sunma töreninin ardindan askerler tarafindan saygi atisi yapildi. Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, Çanakkale Zaferinin dünyada esine az rastlanir bir zafer oldugunu söyledi.

Vali Becel, "Çanakkale geçilmez’ düsturuyla bir milletin topyekûn direnisinin sembolü. Genciyle, ögrencisiyle, kadiniyla, erkegiyle topyekûn topraklarini düsmanlara çignetmemenin sembolü olan bir zafer. Türk milleti ihtiyaç oldugu her dönemde Çanakkale ruhuyla hareket etmeyi basarabilen nadir milletlerden bir tanesi. 15 Temmuzda ülkemizi karanliga gömmek isteyen hain darbe girisimine de, kadinli erkekli, genç yasli demeden fark gözetmeden topraklarini karanliga teslim etmeyecegini bir kez daha ortaya koymustur. Bizler zor zamanlarimizda özgürlük ve bagimsizlik ruhu ile hareket edip, ülkemizi korumak, sahip çikmak konusunda dünyaya örnek olan bir milletiz. Allah bu bayragimizi her zaman korusun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA