MHP MYK Üyesi Pehlivan Açiklamasi 18 Mart Milletimizin Sahlanis Destanidir

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Aydin milletvekili aday adayi Burak Pehlivan, 18 Mart Çanakkale Sehitlerini Anma Günü dolayisiya yayinladigi mesajda "18 Mart, bir milletin bütün dünyaya karsi onurunu, serefini, namusunu ve bagimsizligini kaninin en son damlasina kadar nasil korudugunu gösteren emsalsiz bir sahlanis destanidir" dedi.

MHP MYK Üyesi Pehlivan Açiklamasi 18 Mart Milletimizin Sahlanis Destanidir
Açiklamasina "Çanakkale Türk Milletinin küllerinden yeniden dogdugu bir destandir" sözleri ile baslayan MHP MYK Üyesi ve Aydin milletvekili aday adayi Burak Pehlivan, tarihimizde unutulmaz iz birakan 250 bini askin sehidimizin ve yüz binlerce gazimizin armagani Çanakkale Zaferi’nin 108. yildönümünü kutlamanin onur ve gururunu yasadiklarini söyledi.

’Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir milletin evlatlari olmanin büyük bir onur kaynagi oldugunu belirten Pehlivan, "Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin tarihin hiçbir asamasinda bagimsizlik ve özgürlügünden ödün vermeyecegini bütün dünyaya göstermis ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayip atmistir. 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi basari olmaktan öte inanç, azim ve yigitlikle örülmüs bir destanin yaradilis tarihidir. Dönmeyi hiç düsünmeden bu vatani evlatlarina birakabilmek için canlarini gözlerini bile kirpmadan veren basta sehitlerimiz olmak üzere Atatürk ve silah arkadaslarini saygi, minnet ve rahmetle aniyorum. Aziz milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Çanakkale’nin tarih boynca unutulmayacak bir zafer olmasinin yaninda, Anadolu’da ayrismayi dislayan, bütünlesmeyi saglayan, tefrikaya geçit vermeyen, bayragi yere düsürmeyen ve birlikte yasama konusunda tavizsizligin de bir göstergesi oldugunun unutulmamasi gerektigini hatirlatan Pehlivan, "Bilinmelidir ki, Çanakkale ruhu ve suuru bugün bizim ihtiyacimiz olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynagidir" dedi.

Kaynak: İHA