Gaziantep'te Arpa Ve Bugday Üreticilerine Gübre Destegi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB), depremden dolayi gübre tedariki konusunda sikinti yasayan arpa ve bugday üreticilerine 3 bin ton gübre destegi verdi.

Gaziantep'te Arpa Ve Bugday Üreticilerine Gübre Destegi
GBB Tarimsal Hizmetler ve Daire Baskanligi tarafindan ekmeklik bugday ekiminin en fazla oldugu Nurdagi ve Islâhiye ilçelerinde, bölge halkina destek olmak amaciyla Çiftçi Kayit Sistemine (ÇKS) kayitli 3 bin 622 üreticiye yüzde 100 hibeli 3 bin ton gübre dagitildi.

“Bizim için toprak yardir, anadir, vatandir”

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin gübre dagitimi töreninde yaptigi konusmada yasanan felaketin ardindan yaralarin hep birlikte sarilacagini vurgulayarak, “Bu zor günleri birlikte olarak kolaylastiracagiz. O yüzden Gaziantep Büyüksehir olarak ben ve arkadaslarim sizin emrinizdeyiz. Bu büyük felaketten sonra büyük bir dayanisma gösterildi. Dünyanin en büyük depremine sahit olduk. Üstünden 40 gün geçti. Simdi insallah iyilesme dönemi. Birlikte iyilesecegiz. Bizim için toprak yardir, anadir, vatandir. Bu vatan hepimizin o yüzden en önemli kisim toprakla basliyor” diye konustu.



“Artik iyilesme zamani”

Deprem felaketi sonrasi hasar tespitinin ardindan yapilan çalismalara deginen Baskan Sahin, “Ilk gün dediler ki, ‘Baskanim, hayvanlarimiz açta ve açikta’. Her sey bize emanet. Biz hemen hizli bir sekilde hayvan yemlerimizi gönderdik. Hayvan barinaklari için agillarimizi yapmasi için malzemeler gönderdik. Daha fazla ekmek için maliyetlerin düsmesi gerekiyor denildiginde çiftçi kayit sistemine kayitli bütün arkadaslarimiza Gaziantep özelinde 40 bin kardesimize mazot verdik. Depremde yoktu ama biz bu topragin gücüne inaniyoruz. Depremden sonra sorumlulugumuz daha da artti. Daha fazla üretmemiz lazim. Birbirimize daha çok dayanismamiz lazim. Traktörlerden enkazin altinda kalanlar vardi. Zarar tespitle birlikte bunlarla alakali çalismalar yapiliyor. Artik iyilesme zamani” ifadelerini kullandi.

Çiftçiler gübre desteginden memnun

Islahiye Bozdere köyünde oturan Münevver Özkurt, ÇKS ile aldigi desteklere deginerek, “Büyüksehir belediyemize tesekkür ederim. Gübre destegimizi aldik. Daha önce de mazot destegi almistim. Inegim var iki tane onlara da yem almistim” seklinde konustu.

Çiftçi Süleyman Özmen ise “Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e çok tesekkür ederim. Mazot destegi de verdi. Gübre de göndermis. Allah razi olsun. 550 kilo bana 450 kilo da abime verdiler bu sikintinin içinde” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.
GÜNÜN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI