Ercis'te '18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü' Programi

Van’in Ercis ilçesinde "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü" nedeniyle program düzenlendi.

Ercis'te '18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü' Programi
Kaymakamlik önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan programa Kaymakamlik konferans salonunda devam edildi. Kur’an-i Kerim tilaveti, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma" günü ile ilgili mesajinin okunmasinin ardindan Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Alhan ve 108. Topçu Alay Komutanligi Hava Savunma Üstegmen Firat Altar, günün anlam ve önemini belirten birer konusma yapti. Daha sonra kürsüye gelerek bir konusma yapan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, "Emperyalistler 1915’te Çanakkale’de ülkemize saldirmaya basladilar. Hamdolsun birlik ve beraberligimiz hem batida olsun hem doguda olsun bu halk dirayetiyle, devletiyle, milletiyle, vatandasiyla o günkü zor sartlarda ülkesini bayragini bu emperyalist güçlerden temizlemeye basladilar. Bu günkü birlik ve beraberligimizi bu sehitlik ruhunun anlamina da onlara dualarla yad ediyoruz. Insallah her zaman dua edecegiz. Sehit olanlara Allah’tan rahmet kalanlara da Allah selametlik versin” dedi.

Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu ise, "Bu vatan ugruna canini seve seve veda etmeye hazir olan birileri var. Adi yok onlarin. Mehmet Akif ‘ey sehit oglu sehit’ diye seslendi onlara. Çanakkale Zaferi sehitlerimizin dünya literatüründe bir dönüm noktasinin yasandigi güç dengesinin tamamen degistigi olaylarin akisinin üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadigi ve de kurtulus destanimizin ilk mesalesinin tutusturuldu. Yüce Türk milletinin bas komutani Mustafa Kemal Atatürk önderliginde kahramanlik ve fedakarliklarinin zirve noktasina ulastirildigi bir prestijin ve azmin taçlandirildigi bir zaferdir. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaslari ve bütün sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazi ve yakinlarina sabirlar diliyorum” dedi.

Program Ercis Sehit Halil Hamuryen Kiz Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan sehitlerin ardindan adli tiyatronun sunulmasinda salondakiler gözyaslarina hakim olmadilar. Programda Çanakkale destani adli oratoryonun devaminda tek kisilik tiyatroda kurtulus destani döneminde bir annenin yasadiklari anlatildi. Programda ilçe genelinde düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesinin ardindan program sona erdi.

Programa Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, Ilçe Garnizon Komutani Albay Murat Kandur, Ilçe Cumhuriyet Bassavci Vekili Dogan Uluçay, Jandarma Komutani Yarbay Onur Akyüz, Emniyet Müdürü Süleyman Trak, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, askeri erkan, sehit ve gazi aileleri ile ögretmen ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA