Depremzedeler Için 500'E Yakin Antika Eser Müzayedeye Çikarildi

Esenler’de, Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin yaralarini sarmak için yardim müzayedesi yapildi. Müzayedede 500’e yakin parça satildi.

Depremzedeler Için 500'E Yakin Antika Eser Müzayedeye Çikarildi
Esenler Belediyesi’nin Tarih ve Nostalji Dernegi is birligiyle hayata geçirdigi “Avas Antika Pazari”, Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler için mezat düzenledi.

Müzayedede vatandaslar elindeki antika esyalari depremzedelerin yararina bagisladi. Belediyeye ait kapali Pazar yerinde yapilan müzayedede 1800’lü yillarin sömine saatleri, çesitli Avrupa eserleri, kitaplar, 60-70’li yillara ait bakirlar ve porselen esya ve yaklasik 500 eser alicilara sunuldu. Müzayedede degeri 15 bin lira olan tabloyu Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu tarafindan 5 bin TL’ye satin alindi.

“Depremzedelere faydamiz olsun diye geldik”

Müzayede hakkinda konusan Ahmet Toruk, “Antika isini yapiyorum, Feriköy’de tezgahlarim var. Yarin da Bursa’da tezgah açacagim, buradan ürün almak ve depremzedelere faydamiz olsun diye geldik. Ortam çok güzel, gelismeler var çok mükemmel, bunun devamini isteriz. Ben plaklar aldim, terazi aldim” dedi.

Hüseyin Kaburga ise “Destek amaçli güzel begendim. Ben her hafta sonlari mezatlara geliyorum. Destek olan herkese tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA