Çanakkale Zaferi'nin 108. Yili

Ordu’da, 18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yil dönümü nedeniyle anma programi düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 108. Yili
Ordu Sehitligi’nde düzenlenen program çerçevesinde Ordu Valiligi, Ordu Büyüksehir Belediyesi ile dernek çelenkleri sunuldu. Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu programda, sehitler için saygi atisi da yapildi. Sehitler için Kur’an-i Kerim okunan programda, dualar edildi.

Sehitlik özel defterini imzaladiktan sonra günün önemine iliskin konusma yapan Vali Tuncay Sonel, “Asklarin en güzeli vatandir. Bu topraklari vatan yapan ecdadimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm sehitlerimizle, tüm kahraman gazilerimiz ile Çanakkale Zaferi’nin 108’nci yilinda rahmet, minnet ve sükranla aniyoruz, mekanlari cennet olsun. Bu yil Çanakkale Zaferimizi biraz buruk kutluyoruz. Asrin felaketi 11 ili etkileyen depremde binlerce vatandasimizi hayatini kaybetti, binlerce vatandasimiz yaralandi. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara ise acil sifalar diliyorum. Allah’im bir daha ülkemize, milletimize ve insanliga böyle felaketler yasatmasin” dedi.



"Devlet-millet el birligi ile yaralarimiz hizli sariliyor"

"Devletimiz ve milletimizin el birligi ile insallah yaralar hizli sariliyor" diyen Vali Sonel, "Milletimizin her bir ferdinde, Ordu’nun 19 ilçesinden çocugundan yaslisina kadar herkes destek verdi, herkese sükranlarimizi sunuyorum. Aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle aniyorum. Rabb’im birligimizi ve dirligimizi daim eylesin, güvenlik güçlerimizin ayagina, milletimizin ayagina tas degdirmesin” ifadelerine yer verdi.

Programda Jandarma Asb. Kd. Çvs Bayram Aksahin de günün anlami ve önemine iliskin bir konusma gerçeklestirdi.

Konusmanin ardindan protokol, sehit mezarlarina karanfil birakip sehit yakinlariyla sohbet etti.
Kaynak: İHA