Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yildönümü Çesme'de Törenle Kutlandi

18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yildönümü, Çesme Cumhuriyet Meydani ve Çakabey Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlerle kutlandi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yildönümü Çesme'de Törenle Kutlandi


18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yildönümü nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki törene, Çesme Kaymakami Mehmet Marasli, Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, Çesme Cumhuriyet Bassavcisi Burak Kocaoglu, kurum ve kurulus amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasi ile baslayan tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konusmanin Sahil Güvenlik Güverte Astsubay Kidemli Çavus Emre Kaman tarafindan yapilmasinin ardindan Cumhuriyet Meydani’ndaki resmi tören sona erdi.

Çesme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan kutlama töreni ise Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Çakabey Kültür Merkezi’nin girisindeki Çanakkale Deniz Savasi ve sehitler ile ilgili sergi ilçe protokolü ve törene katilanlar tarafindan ilgi ile gezildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende günün anlam ve önemini belirten konusmayi, Çesme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Ögretmeni Onur Karagöz yapti. Karagöz, yaptigi konusmada, Çanakkale Zaferi’nin, zor sartlar altinda, binlerce sehit verilerek kazanilmis mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini aldigini vurguladi.

Ödüller sahibini buldu

"Çanakkale" adli siirin okunmasi ile devam eden törende, 18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yildönümü nedeniyle düzenlenen siir, kompozisyon ve resim yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri, Çesme Kaymakami Mehmet Marasli, Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran ve Çesme Cumhuriyet Bassavcisi Burak Kocaoglu tarafindan verildi.

"Istiklal Marsi’ni Ezbere Güzel Okuma Yarismasi"nda Çesme birincisi ve Izmir Il üçüncüsü olan Ismail Güral Ortaokulu ögrencisi Delfin Tan’in Istiklal Marsi’ni okumasinin ardindan "Savasa Giderken" adli tiyatral oratoryo, ögrenciler tarafindan basari ile gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA