Bu Okul Ögrencilerin Yeteneklerini Ortaya Çikartip Kariyeri Planlamasini Dahi Yapiyor

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullari Fen ve Anadolu Liselerinde egitim gören 12. Sinif ögrencilerini sadece yüksekögretim kurumlari sinavlarina (YKS) degil, sosyal hayata ve is yasamina da hazirliyor.

Bu Okul Ögrencilerin Yeteneklerini Ortaya Çikartip Kariyeri Planlamasini Dahi Yapiyor
Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullarinda gelisimsel ve önleyici rehberlik anlayisi istikametinde ögrencilere uygulanan testlerle onlarin ilgi ve yetenekleri ortaya çikartiliyor, her ögrenci için kariyer planlamasi yapiliyor. Ögrenci koçlugu sistemiyle ögrencileri üniversite hazirlik yolculugu boyunca destekleyen Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullari, ögrencilerin ders basarilarini da takip ediyor. YKS hazirlikta okul derslerinin yani sira ögrencilere kazanim eksiklerine göre hafta içi ve hafta sonu etütleri yapilarak; Kasim, Ocak, Nisan, Haziran ve Agustos aylarinda ögrenciler için YKS kamplari düzenleniyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Bilim Teknoloji Üniversitesi kampüsü içerisindeki bölümlerde egitim ögretim yili boyunca her Cuma günü ögrencilere TYT ve AYT deneme sinavi uygulanarak gerçek bir sinav provasi tecrübesi kazandiriliyor. “Tecrübeden Ögreniyoruz” etkinlikleri çerçevesinde farkli meslek grubu temsilcilerini ögrencilerle bulusturuluyor, mesleki geziler ile üniversite ve bölümleri yakindan tanitiliyor.
Kaynak: İHA