Bilecik'te 18 Mart Anma Ve Kutlama Programlari Düzenlendi

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yil dönümü nedeniyle Bilecik’te anma ve kutlama programlari düzenlendi.

Bilecik'te 18 Mart Anma Ve Kutlama Programlari Düzenlendi
Vali Dr. Kemal Kizilkaya’nin Cumhuriyet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk sunmasiyla baslayan programa Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, sehit yakinlari, gaziler ve kurum amirleri katildi.

Vali Dr. Kemal Kizilkaya, Belediye Baskanvekili Melek Mizrak Subasi ve Bilecik Sehit Aileleri ve Gaziler Dernegi tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk birakildi. Daha sonra saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsimiz okundu.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen programin ardindan Bilecik Sehitligi’nde sehit mezarlarina Vali Kizilkaya ve Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi tarafindan çiçek sunuldu. Burada gerçeklestirilen anma programinda Vali Kizilkaya, Sehitlik Defteri’ni imzaladi. Sehit kabirleri basinda dua okunarak Allah’tan rahmet dilendi.

"Azim ve kararliligimizi en güçlü ve gür seda ile tüm dünyaya haykirmaktayiz"

Vali Kizilkaya, Sehit Defteri’ne yazdigi notta su ifadelere yer verdi;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazildigi, Kurtulus Savas’imizin mücadele ruhunun mesalesinin yakildigi, tarihte esine az rastlanir bir kahramanlik destaninin yazildigi Çanakkale Zaferi tüm mazlum milletlere de umut isigi olmustur. Bugün de 108 yil önce oldugu gibi vatanimiza, gelecegimize ve bagimsizligimiza sahip çikma azim ve kararliligimizi en güçlü ve gür seda ile tüm dünyaya haykirmaktayiz. Bu duygu ve düsüncelerle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yil dönümünü kutluyor, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizin ve gazilerimizin manevi hatirlari önünde tazimle egiliyorum. Ruhlari sad olsun.”

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü, Il Milli Egitim Müdürlügü’nün düzenledigi programla Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti.
Kaynak: İHA