18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü'nde Sehit Oglundan Duygulandiran Konusma

Çankiri’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü’nde düzenlenen törenlerde sehitler anildi. Düzenlenen programda sehit oglunun, yasadiklari duygulari anlatmasi ise vatandaslari duygulandirdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Anma Günü'nde Sehit Oglundan Duygulandiran Konusma
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü’nde Çankiri Valiligi tarafindan çesitli programlar düzenlendi.

Ilk olarak Çankiri Sehitliginde gerçeklestirilen programda, sehitler için Kur’an-i Kerim tilaveti yapildi ve dua edildi. Düzenlenen programa, Çankiri Vali Vekili Ismail Küreci, Garnizon Komutan Tuggeneral Salih Büyük, Çankiri Belediye Baskan Vekili Özlem Demirci, AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Çivitcioglu, ÇAKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Çiftçi, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, sehit yakinlari ve vatandaslar katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Çankiri Valisi Vekili Ismail Küreci, sehitlik defterine yazdigi cümleleri okudu.

Anma programi Çankiri Karatekin Üniversitesi Hukuk fakültesi konferans salonunda düzenlenen konferansla devam etti. Programda, günün anlam ve önemini anlatan bir konuma yapan Sehit Topçu Er Ahmet Esen’in oglu Hasan Esen, 3 yasindayken babasinin sehit düsmesinden sonra yasadiklarini anlatti. Esen’in anlattiklari salonu dolduran vatandaslara duygusal anlar yasatti.

Daha sonra Çankiri TOBB Fen Lisesi tarafindan düzenlenen siir ve tiyatro gösterileri ise vatandaslardan yogun ilgi gördü. Gösterinin ardindan ögrenciler tarafindan hazirlanan fotograf sergisi gezildi.
Kaynak: İHA