Kastamonu'da Vatandaslarin Mahsur Kaldigi Köyde Çalisma Baslatildi

Kastamonu’nun Küre ilçesinde sel sebebiyle köprüsü ve daha sonra yapilan menfezlerin de yikildigi köyde çalisma baslatildi.

Kastamonu'da Vatandaslarin Mahsur Kaldigi Köyde Çalisma Baslatildi
Kastamonu’nun Küre ilçesinde Güllüce köyü, Basören köyü ve Topçu köyü ile devaminda Inebolu ilçesinin Çaykiyi, Çaydüzü ve Özlüce köyünü birbirine baglayan menfez köprü, kar sularinin erimesi neticesinde yikildi. 11 Agustos 2021 yilinda yasanan sel felaketinde büyük bölümü yikilan köprü sebebiyle Küre’nin Topçu köyünün ilçe olan baglantisi ve iletisimi kesildi. Geçici menfez köprünün büyük bölümünün selde yikilmasi sebebiyle Topçu köyüne ulasimin saglandigi geçici menfez köprüler de 6 kez yikildi.

Son olarak yapilan menfezin de yikilmasi neticesinde 10 gündür ulasimin saglanamadigi köyde yeniden çalisma baslatildi. Yasanan magduriyetin giderilmesi için Kastamonu Valiligi Il Özel Idaresi ekiplerince bölgede çalisma baslatildi. Kastamonu Valiligi Il Özel Idaresine bagli ekipler, Topçu köyü, Hoca ve Ustaoglu Mahalleleri yolunda köprü tipi beton kutu menfez koyma çalismalarina basladi.

Köylüler, geçici yapilan menfez köprünün su seviyesinin yükselmesiyle yikildigini ve yerine kalici köprü yapilmasini talep etti. Yikilan geçici menfez köprüde çalismalar halen devam ediyor.
Kaynak: İHA