Çorum'da Afet Ve Risk Arastirma Komisyonu Toplandi

Çorum’un afet risk haritasi ve alinacak önlemleri belirlemek üzere kurulan “Afet ve Risk Arastirma Komisyonu” ilk toplantisini yapti.

Çorum'da Afet Ve Risk Arastirma Komisyonu Toplandi
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, komisyonun Türkiye’ye örnek teskil edecek bir çalisma ortaya koyacagini belirterek, “Afetlere dirençli bir Çorum’u el birligiyle olusturacagiz” dedi.

Komisyonunun kentsel dönüsümle ilgili kamuoyunu bilinçlendirme ve harekete geçirme noktasinda vizyon ortaya koyacagini dile getiren Asgin, “Bunun yani sira jeolojik ve jeofizik degerlendirme, fay hatlari, depremsellik, heyelan, kaya göçmesi riskleri, konut stoku degerlendirmesi, imar planlarinin degerlendirilmesi konularinda çalisma yapilacak. AK Parti’den 3, CHP’den 2 meclis üyesinden olusan komisyon çalismalarina basladi.

Komisyonumuz, bütün risk alanlarini ortaya çikarip, sehrimiz hangi riskleri barindiriyor öncelikle bunlari ortaya koyacak. Sonrasinda ise bu risklerin bertaraf edilmesiyle ilgili çalisma yapacak” dedi.

Çorum’un risk haritasinin çikarilacagini söyleyen Baskan Asgin “Hangi mahallerde ne tür risklerle karsilasilabilecegi ve buna karsi ne gibi önlemler alinacagi belirlenecek. Kentin hangi yöne büyüyecegi konusunda da kararimizi vermemizi gerekiyor. Sehrimizin kayalik zeminlere, tepelere dogru mümkün oldugunca büyümesi gerekir. Komisyonunuzun raporlari istikametinde kentsel büyüme egilimlerimizi belirleyebiliriz” ifade etti.

Kentsel dönüsümün önemine de isaret eden Baskan Asgin, bu konuda alternatif finansal modellerinin uygulanabilecegini ifade etti.

Asgin, gerekirse Belediye, TOKI, Çevre ve Sehircilik Bakanligi marifetiyle, merkezi hükümetin de destegiyle kentsel dönüsümün bir an önce gerçeklesmesi gerektigine vurgu yapti. Üniversitenin de isbirligiyle sehrimize katki verecek bilim insanlarinin da fikirlerinin alinacagini dile getiren Baskan Asgin “Kisa, orta ve uzun vadeli çözüm önerilerimizi hayata geçirmemiz gerekiyor.” dedi.

Su anda tüm dünyanin gündeminde “Dirençli Sehirler” konusunun oldugunu anlatan Baskan Asgin, “Bizim de dogal afetlere karsi dirençli sehirleri mutlaka olusturmamiz gerekir. Afetlere dirençli sehirleri insa etmek hepimizin görevi. Bu konuda çalismalarimizi hizlandiracagiz ve afetlere dirençli bir Çorum’u el birligiyle olusturacagiz. Bu konuda komisyonumuza güveniyoruz. Samimiyetle bu süreci beraber yönetecegiz. Bunun için Afet ve Risk Arastirma Komisyonu bizim önümüzü açacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA