Isparta'da Depremzede Ögrencilere Ilk Yardim Egitimi Verildi

Isparta’da kyk yurtlarinda konaklayan depremzede ögrencilere Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ilk yardim egitimi verildi.

Isparta'da Depremzede Ögrencilere Ilk Yardim Egitimi Verildi
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Isparta’ya gelerek KYK yurtlarinda konaklayan ilkokul ve ortaokul ögrencilerine Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan egitim verildi.

Depremzede ögrencilerle birlikte egitime katilan Isparta Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur Milli Egitim Bakanligi olarak uzun yillardir Ilk yardim merkezlerini her ilde kurduklarini belirterek “Su an Isparta’da 6 bin 500 ögretmenimizin 3 bine yakini ilk yardim egitimlerini tamamlamis durumdalar. Insallah diger ögretmenlerimizle birlikte bir yil içerisinde tüm egitimlerimizi tamamlamayi hedefliyoruz. Bunlarla birlikte okullarda veli toplantilari sebepleri ile velilerimizle bulusmalarda ve ayni zamanda kyk’ daki depremzedelerimiz ve ögrencilerimiz basta olmak üzere bu egitimlere tabi tutuyoruz. Öncelikle okullarda bu ilk yardim egitiminin bire bir ne kadar faydali oldugunu, ögretmenlerimizin ögrencilerimize ilk müdahale noktasinda basinda da sikça görüyoruz. Ben bu vesile ile buna öncülük eden tüm çalisma arkadaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA