Hepsiburada, Deprem Bölgesindeki Saticilar Için Yeni Desteklerini Açikladi

E-ticaret platformu Hepsiburada, bölgedeki üretici ve saticilarin yaralarini sarmak ve bölgede kalici istihdamin saglanmasina katki için hayata geçirdigi ‘Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü’ programini tanitti. E-ticaret platformu, ’Her Siparis, Bir Destek’ kampanyasinin ardindan, deprem bölgesindeki saticilar için özel bir destek hatti da kurdu.

Hepsiburada, Deprem Bölgesindeki Saticilar Için Yeni Desteklerini Açikladi


Hepsiburada, depremzede üretici ve saticilar için bir dizi destek çalismasini devreye aldi. ‘Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü’ programiyla e-ticaret platformunun teknoloji, lojistik ve pazarlama imkânlari, iki yil boyunca bölgedeki 10 bin KOBI ve esnafin yani sira, 5 bin girisimci kadin ve kadin kooperatifi için seferber edilecek.

Depremzede saticilar için özel destek hatti

Yapilan açiklamaya göre, deprem bölgesindeki 11 ildeki esnaf, satici ve girisimciler, operasyonlarla ilgili sorulari veya talepleri olmasi durumunda Satici Destek Hatti’na basvurabilecekler. Ayrica e-ticarete baslamak isteyen tüm esnaf ve KOBI’ler de bu hat üzerinden e-ticaret platformuna telefonla ulasabilecek. E-ticaret platformunun bu inisiyatifi, bölgedeki saticilarin islerini sürdürmelerine yardimci olmak için atilan önemli bir adim olarak degerlendiriliyor. Depremzede üretici ve saticilar, 0 (850) 214 09 15 numarali Satici Destek Hatti araciligiyla platformda satis yapmalari için gerekli destegi alabilecekler.

3 E-ticaret Ihtisas Merkezi kuruluyor

Deprem bölgesindeki üç sehirde kurulacak ‘E-ticaret Ihtisas Merkezleri’yle de isletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama ve müsteri hizmetleri ile egitim ihtiyaçlarina cevap verilecek. “Hepsiburada Sözü”yle alti çizilen kalkinma projesiyle, deprem bölgesinde kalici refahin tesis edilmesine katkida bulunulmasi hedefleniyor. Program ile e-ticaret platformu, 120 bin kisinin istihdamina ve 500 bin kisinin geçimine katki saglayacak.

Sahip oldugu lojistik, ticari ve teknoloji gücüyle iki yil içinde, deprem bölgesinden Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satis hacmi olusturmayi hedefleyen e-ticaret platformu, bölgede e-ticaret altyapisini gelistirebilmek için ‘E-ticaret Ihtisas Merkezleri’ kurma çalismalarina basladi.



Kadin girisimcilere ve kadin kooperatiflerine tam destek

E-ticaret platformunun 2017’den itibaren sürdürdügü Girisimci Kadinlara Teknoloji Gücü Programi kapsaminda, deprem bölgesindeki 5 bin girisimci kadina da destek verilecek. E-ticaret platformu, bu yeni adimlariyla, 5 yilda 38 binin üzerinde girisimci kadina ve kadin kooperatiflerine verdigi destegi bölgede artirarak sürdürmeyi hedefliyor.

E-ticaret platformunun, ‘Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü’ programi kapsaminda yapacaklari söyle açiklandi:

Bölgedeki 10 bin KOBI ve esnaf iki yil boyunca, Hepsiburada’nin teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlariyla desteklenecek.

5 bin girisimci kadin ve kadin kooperatifleri için özel destekler verilecek.

E-ticaret platformu bölgedeki üç sehirde E-ticaret Ihtisas Merkezi kuracak.

Program kapsaminda e-ticaret platformu, 120 bin kisinin istihdamina; 500 bin kisinin geçimine katki saglayacak.

Iki yil içinde bölgeden tüm Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satis hacmi olusturulacak.

Programda ayrica çocuklar, gençler ve aileler için egitim ve sosyal destekler de yer aliyor.
Kaynak: İHA