Veteriner Fakültesi Ögrencilerine Uygulamali Egitim

Uludag Üniversitesi Veteriner Fakültesi son sinif ögrencileri, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Dogal Yasam ve Tedavi Merkezi’nde uygulamali olarak hayvan sagligi ve bakimi egitimi aldi.

Veteriner Fakültesi Ögrencilerine Uygulamali Egitim
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Dogal Yasam ve Tedavi Merkezi’ne gelen ögrenciler, yetkililerinden ‘Uygulamali Veteriner Hekimlik ve Tedavi Yöntemleri’ konusunda bilgi aldi. Barinak hakkinda yetkililerden bilgiler alan ve barinakta bulunan hayvanlari seven gelecegin veteriner adaylari, egitim sonunda kisirlastirma operasyonu yapilan bir köpegin ameliyatina katilma firsati buldu. Yetkililer ögrencilere tedavi hakkinda detayli açiklamalarda bulunurken, ögrenciler de operasyon hakkinda merak ettikleri sorulara cevap bulma imkani buldu.

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ahmet Oguzoglu, “Ögrencilerimiz, veteriner hekimlerimiz ile birlikte ameliyatlara katilarak mesleki bilgilerini yerinde gözlemliyorlar. Ayni zamanda uygulamali egitim alma imkani bularak, barinagimizin tüm firsatlarindan yararlaniyor. Böylece gelecegin veteriner adaylarinin yetismesine katki sunmus oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA