Türkiye'yi 12. Roma Müzik Festivali'nde Temsil Ettiler

Balikesir’in Ayvalik ilçesinin önemli okullarindan Ayvalik Ugur Anadolu Lisesi bünyesindeki ögrencilerden olusan müzik korosu, Italya’nin baskenti Roma’da düzenlenen 12. Roma Müzik Festivali’nde ülkemizi basariyla temsil etti.

Türkiye'yi 12. Roma Müzik Festivali'nde Temsil Ettiler
Roma’daki 5 günlük program dâhilinde ilk gün Avrupa’nin en önemli müzik gruplarinin konserlerini izleyen Ayvalik Ugur Anadolu Lisesi Korosu ögrencileri, konserin ardindan Roma’nin ünlü müzik sefleriyle tanisma firsatini buldu.

Avrupa’nin en önemli müzik adamlariyla provalar yaptiktan sonra festival konserlerine katilan koro ekibi, Anadolu’nun dört bir yöresine ait türküleri coskuyla seslendirdi. Festivale katilan Avrupa’nin pek çok ülkesinden gelenlere Anadolu motifli halk müzigini dinleten koro ögrencileri, Italyanlarin da yüreklerinde taht kurdu. Türkiye’yi Roma’da en iyi sekilde temsil eden Ayvalik Ugur Anadolu Lisesi müzik korosunun bu basarisi okulun kurucusu Ali Gür’ü de son derece memnun etti.

Roma’da ögrencilerini yalniz birakmayan Gür; egitim ve sporda oldugu gibi sanat alaninda da göstermis olduklari basaridan dolayi okulun ögretmen ve ögrencilerini kutlayarak, benzeri yurt içi ve yurt disi etkinliklerin de sürecegini müjdeledi.
Kaynak: İHA