Taksiciden Örnek Davranis Açiklamasi Depremzedelere Ücretsiz Ulasim Hizmeti

Ankara’da bir taksi duraginda çalisan Gökhan Yildiz, aracinin arkasina "Gün dayanisma günü. Depremzede ailelerine ücretsizdir" yazisi yazarak depremzedelere ücretsiz bir sekilde ulasim hizmeti veriyor.

Taksiciden Örnek Davranis Açiklamasi Depremzedelere Ücretsiz Ulasim Hizmeti
Ankara’nin Çankaya ilçesinde bir taksi duraginda taksicilik yapan Gökhan Yildiz, Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6’lik depremlerin ardindan kullandigi takside yardim kampanyasi baslatti. Yildiz, depremin büyük hasarlar verdigi illerde ikamet edip, bu hasarlardan dolayi Ankara’ya gelen depremzedelere ücretsiz ulasim hizmeti sagliyor. Arabasinin arka camina "Gün dayanisma günü. Depremzede ailelerine ücretsizdir" yazisini ekleyen Yildiz, bu sayede depremden etkilenen vatandaslarin kendi olusturdugu ücretsiz ulasim kampanyasini da görmesini sagliyor.

Depremin ardindan çok büyük bir üzüntü yasadigini dile getiren Yildiz, depremden etkilenen insanlari da ailesi yerine koydugunu belirtti.

Depremin ardindan da maddi yardimlarda çok bulundugunu ifade eden Yildiz, "Daha fazla ne yapabilirim diye düsündüm ve aracimin arkasina ’Depremzedelere ücretsizdir’ yazisi yapistirdim. Bundan da gurur duydum. Bu sekilde Ankara’da birçok aileye yardimci oldugumu düsünüyorum. Ulasim bakimindan çok büyük sikintilar var. Buradan herkese sesleniyorum. Ulasim konusunda gerçekten yardima muhtaç aileler var. Ben de birçogu ile karsilasiyorum. Bazen aracin arkasindaki yaziyi görerek benimle irtibata geçiyorlar, bazen de araçta yolculuk esnasinda muhabbet kuruyoruz. Bu konuda devletimizden yardim istiyoruz. Yardimi kendimiz için istemiyoruz, biz burada zarar görmüyoruz ama zarar görenler de bizden, bunun farkindayiz. Farkindalik olusturmak adina da mücadelemizi veriyoruz" diye konustu.



"Bir insandan ‘Allah razi olsun’ cümlesini duymak gerçekten çok büyük bir gurur"

Yardimlarin büyüyerek devam etmesi gerektigini vurgulayan Yildiz, tüm esnaflarin bu yardimlara dahil olmasi gerektigini söyleyerek, su ifadeleri kullandi:

"Esnaf arkadaslarima buradan sesleniyorum; çok büyük bir sey kaybetmeyiz. Tam tersine kazaniyoruz da. Bu yardimlarla Allah katinda kapilarin bizlere açilacagini hissediyorum. Hiç tanimadigin insanlarin ’Allah razi olsun’ dilekleri çok mutlu edici. Taniyanlar zaten karsisindakine ’Allah razi olsun’ diyor fakat tanimadigin bir insandan ’Allah razi olsun’ cümlesini duymak gerçekten çok büyük bir gurur. Ben de böyle bir yardima kalkistim. Arkadaslarimin beni yalniz birakmasini istemiyorum. Toplamda 7 bin 800 taksi var Ankara genelinde. Bir tek benim aracimda bu yazinin olmasi beni üzüyor ama bir yandan da kendimle gurur duyuyorum. Arkadaslarimin da bu konuda duyarlilik göstermesini istiyorum. Duyarli olurlarsa bizi, kendilerini ve depremzede aileleri mutlu ederler."

"Nezaketli bir sekilde e-Devlet üzerinden ikametgah adresini gösterdigi takdirde deprem bölgesindeki bütün ailelerimize canigönülden yardim ediyorum"

Yildiz, yolcularin depremzede oldugunu anlamak için ikametgahlarini göstermelerini talep ettigini belirterek, "Bu istek de tabii ki rica boyutunda bir istek. Karsimizdaki insanlar zaten çok büyük bir yara almis ve yipranmis durumdalar. Ben de daha fazla yipratmadan nezaketli bir sekilde e-Devlet üzerinden ikametgah adresini gösterdigi takdirde deprem bölgesindeki bütün ailelerimize canigönülden yardim ediyorum" açiklamasinda bulundu.

Yildiz, depremzedelere ücretsiz verdigi ulasim hizmetine, deprem bölgelerinde yasam sartlari normale dönene kadar devam edecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA