Patlayan Trafo Bakkal Dükkaninda Yangin Çikardi Açiklamasi 1 Ölü

Konya’nin Aksehir ilçesinde siddetli rüzgar nedeniyle patlayan elektrik trafosunda çikan yanginin bakkal dükkanina siçramasi sonucu 1 kisi hayatini kaybetti. Yanginda is yeri ve park halindeki bir minibüs yanarak kullanilamaz hale geldi.

Patlayan Trafo Bakkal Dükkaninda Yangin Çikardi Açiklamasi 1 Ölü
Yangin, dün aksam saat 19.30 siralarinda Aksehir’in Üçhüyük Mahallesi’nde çikti. Edinilen bilgiye göre, Hidayet Deger’e (65) ait bakkal dükkaninin kösesinde bulunan elektrik trafosunda siddetli rüzgar nedeniyle patlama meydana geldi. Trafonun bakkala dogru devrilmesi sonucu alevler is yerine siçrayinca yangin çikti. Yangina maç izledigi sirada yakalanan bakkal sahibi Hidayet Deger, dükkanin arka tarafina dogru geçerek kendisini alevlerden korumaya çalisti. Rüzgarin da etkisiyle büyüyen yangin disarida park halinde bulunan minibüse de siçradi. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine ambulans itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapilan sogutma çalismalari sirasinda bakkaldan çikarilan Hidayet Deger’in yogun duman ve sicaktan kalbi durdu. Saglik görevlilerinin çabasiyla kalbi çalistirilan Hidayet Deger, ambulansla Aksehir Devlet Hastanesine kaldirildigi sirada kalbinin tekrar durmasi sonucu hayatini kaybetti. Dükkanda ve minibüsteki yangin ise itfaiye ekipleri tarafindan uzun ugraslar sonucunda söndürüldü.

Yangin sirasinda bakkalin yan tarafindan bulunan tüplerin patlamamasi, muhtemel bir facianin önüne geçti.

5 çocuk babasi olan Hidayet Deger’in siddetli rüzgar sirasinda trafonun tehlikeli olacagini esine telefonla haber ettigi ve elektrik görevlilerine durumu bildirdikten sonra yangin çiktigi ögrenildi. Hastanedeki otopsi islemlerinin ardindan yakinlarina teslim edilen Hidayet Deger’in cenazesi ikindi namazini müteakip Üçhüyük Mahallesi mezarligina defnedildi.
Kaynak: İHA