Özel Teknoloji Ile Üretildi, Dünyada Örnegi Yok

DÜZCE – Apiterapi ürünleri arasinda çalismalarini sürdüren Ari Mucizesi, dünyada örnegi olmayan bir teknoloji ile üretimi gerçeklestirilen propolis softgeli global pazara açmaya hazirlaniyor.

Özel Teknoloji Ile Üretildi, Dünyada Örnegi Yok
Apiterapi ürünleri ile Türkiye’de ciddi yol kat eden Ari Mucizesi, zeytinyaginda ekstraksiyonunu yaptigi softgel ürününü global pazara açmaya hazirlaniyor. Özel bir teknoloji ile üretilen propolis softgelin zeytinyaginda çözümlendigini dile getiren Ari Mucizesi Yönetim Kurulu Baskani Nesim Avci, "Ari mucizesi olarak biz apiterapi ürünleri noktasinda Türkiye’de hatiri sayilir bir çalisma gerçeklestiriyoruz. Düzce Üniversitesi ile baslayan pilot arge çalismalarimizi daha sonra endüstriyel boyuta getirdik. Özellikle Ari Mucizesi softgel ürünümüz, dünyada da pek örnegi olmayan bir ürünümüz" dedi.



"Ürünü dünyaya açmayi düsünüyoruz"

Propolis softgelin özel teknoloji ile üretildigini ifade eden Avci, "Nanoenkapsülasyon teknolojisi ile üretiyoruz. Zeytinyaginda çözülüyor. Propolis dünyada çok yaygin bir ari ürünü. Bagisikligi destekledigi için birçok insan bunu kati olarak kullaniyor. Ama literatürde de dünyanin birçok yerinde de firmalar bunu alkolde ekstrakte edip üretiyorlar. Alkolde ekstrakte edilen propolisler de çok faydali olmakla beraber, bazi moleküllerin alkolde zarar görüyor. Biz burada yaptigimiz Ar-Ge ve gelistirdigimiz teknoloji ile propolisi yüksek oranda zeytinyaginda ekstrakte ediyoruz. Nanoenkapsülasyon teknoloji sayesinde bunu piyasaya sürüyoruz. Softgel sayesinde tat ve koku sorunu yok. Propolisin aromasi biraz agirdir. Tadi biraz acidir. Tat ve kokusu olmadigi, bagirsaklara daha hizli ulastigi, mide asidinden daha az etkilendigi için propolisin alkolden, mide hasarindan etkilenmeyerek bagirsaklara daha fazla emilimin oldugu, biyoyarariminin arttigi ve insana verdigi faydayi maksimize ettigi bir ürün ortaya çikardik. Gayet de güzel gidiyor. Asagi yukari 7 bine yakin eczanede ürünümüz var. Bu sene global pazara açilarak ürünü dünyaya açmayi düsünüyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA