Okulun Yani Basindaki Agir Hasarli Bina Ögrencileri Tedirgin Ediyor

Yasanan deprem felaketinin ardindan egitim ögretimin ara verildigi Adana’da okullarin yarin açilmasi bekleniyor. Ancak bazi okullarin yani basinda agir hasarli bina olmasi ögrenci ve velileri tedirgin ediyor.

Okulun Yani Basindaki Agir Hasarli Bina Ögrencileri Tedirgin Ediyor
Kahramanmaras merkezli Elbistan ve Pazarcik ilçesinde yasanan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerden 11 il etkilendi. Bu depremlerde binlerce bina ya yikildi ya da agir hasar aldi. Depremden etkilenen Adana sehir merkezinde de 11 bina yikilirken, 200 bina da agir hasar aldigi için yikim karari verildi.

Deprem yariyil tatilinden sonra okullarin açilacagi ilk güne denk geldigi için tatil uzatildi, son olarak 13 Mart’ta açilmasi kararlastirildi. Adana’da bulunan bin 556 okuldan agir ve orta hasarli olmayan okullarda 516 bin 775 ögrenci 13 Mart günü yeniden egitim ve ögretime baslayacak. Ancak bazi okullarin çevresinde agir hasarli yikilacak bina olmasi ögrencileri ve velileri tedirgin etti.

Hidir Ünverdi Ortaokulunda egitim gördügünü, hemen okulun karsisinda agir hasarli bina oldugunu belirten 12 yasindaki 6. sinif ögrencisi Cumhur Rüzgar Alisan, “Okulumuz saglam çikti ama karsisinda agir hasarli bina var. Ben bu nedenle okula gitmek istemiyorum. Okula gitmeye korkuyorum. Büyük ihtimal okula gitmem. Binanin ne zaman yikilacagi ise bilinmiyor” dedi.

Okullarin uzun süreden sonra açilacak olmasindan dolayi mutlu oldugunu dile getiren ögrencilerden Eren Örs ise ancak tehlikenin hala var olmasi ve okul etrafindaki agir hasarli binalardan olayi tedirgin olduklarini kaydetti.

Kaynak: İHA