Ögrencilerde Okul Heyecani, Velilerde Deprem Korkusu

Kahramanmaras merkezli depremde büyük yikim yasayan Osmaniye’de ögrenciler, özledikleri ögretmen ve okulun heyecanini yasarken, veliler ise deprem korkusu tasiyor.

Ögrencilerde Okul Heyecani, Velilerde Deprem Korkusu
Il Milli Egitim Müdürlügü okul denetimleri ve sagliklastirma çalismalarinin ardindan 6 Subat’ta yasanan yikici deprem ile ara verilen egitim ve ögretim için yeniden okullarin kapisini açiyor. 420 okulun bulundugu 30 okulda hasar nedeniyle egitim ögretim yapilmayacak olan Osmaniye’de 170 okulun tadilati tamamlanarak hazir hale getirildi.

Depremzede ögrenciler çadir kentlerde heyecanla okulun açilmasini beklerken, veliler ise tedirginlik yasiyor. Bazi veliler okullarin deprem sonrasi durumlarini arastirarak güvenli binalara ögrencilerini yollayacaklarini ifade ederken, bazilari da depremden etkilenen çocuklarini yollamayacaklarini kaydetti.

Velilerden Ali Eren, "Okullarin açilmasini istiyoruz. Egitime ara verildi.

Çocuklarimizi gönderecegiz. Okula gittim baktim. Sorun yok güvenle yollayacagim. Çadirda ders çalistik. Çadir daha güvenli. Evde çocuklar depremi psikolojik olarak yasiyor" dedi.

Ögrencilerden Osman Eren, "Okula gidecegim ve ders yapacagim" derken, Nuray Halaoglu ise, "Bir yandan korkuyorum bir yandan seviniyorum" diyerek okulu özledigini ifade etti.

Velilerden Özgül Çakmak da, "Osmaniye’de depremi agir yasadik su an okul en son planda, göndermeyi düsünmüyorum. Çocuklarin psikolojisi kötü, yeni düzen kurup, kitap okumayla süreci atlatmaya çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA