Nazilli'de Istiklal Marsi'nin Kabulü Kutlandi

Aydin’in Nazilli ilçesinde ’12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayisiyla program düzenlendi.

Nazilli'de Istiklal Marsi'nin Kabulü Kutlandi


Istiklal Marsi’nin kabulünün 102’nci yil dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen, Ibn-i Sina MTAL ögretmenleri ve ögrencilerinin hazirladigi etkinlikler, tiyatro gösterileri, resim siir alaninda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verildigi program Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yogun bir katilimla gerçeklestirildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda Nazilli Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek’in günün anlam önemini içeren konusmasinin ardindan okullar arasi düzenlenen siir resim yarismalarinda dereceye giren ögrencilere Nazilli Belediyesi tarafindan hazirlanan hediyeleri Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Cumhuriyet Bassavcisi Murat Dilsiz ve Ilçe Jandarma Komutani Caner Özkul takdim etti.

Programin geri kalan bölümünde ögrenciler tarafindan Mehmet Akif Ersoy’un hayati, Istiklal Marsi’nin yazilis sürecini anlatan tiyatro gösterileri sergilenerek alkislarla ilgiliyle izlenildi. Program; protokolün, etkinligi düzenleyen ögrenciler ve ögretmenler ile hatira fotografi çekilmesi resim, siir, görsellerle olusturulan sergi alanini ziyaret etmesiyle ile son buldu.

Programa; Nazilli Kaymakami Sedat Sirri Arisoy, Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Cumhuriyet Bassavcisi Murat Dilsiz, Ilçe Jandarma Komutani Caner Özkul, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, Nazilli Muharip Gaziler Dernegi Baskani Hasan Karatas, gaziler, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, ögretmenler, veliler, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA