Moldova'da Rusya Destekli Kargasa Plani Engellendi Açiklamasi 7 Gözalti

Moldova polisi tarafindan yapilan açiklamada, baskent Kisinev’de hükümet karsiti gösteriler sirasinda kargasa çikarmak üzere para ödenen Rusya destekli 7 kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Moldova'da Rusya Destekli Kargasa Plani Engellendi Açiklamasi 7 Gözalti


Moldova’da Rusya destekli kargasa plani polis tarafindan engellendi. Moldova polisi tarafindan yapilan açiklamada, baskent Kisinev’de hükümet karsiti gösteriler sirasinda kargasa çikarmak üzere para ödenen Rusya destekli 7 kisinin gözaltina alindigi bildirilerek, söz konusu kisilerin Moldova’yi istikrarsizlastirmak için "kitlesel kargasa" örgütlemeleri için 10 bin dolar teklif edildigi ifade edildi. Açiklamada, Rus vatandaslarindan olusan bölücü bir grubun içine sizan gizli ajan sayesinde polisin Rusya destekli plani bozdugu aktarildi.

Bugünkü protestolar sirasinda ayrica, "süpheli davranis" sergileyen veya en az bir biçak da dahil olmak üzere yasaklanmis maddeler tasidigi tespit edilen 54 protestocunun gözaltina alindigi açiklandi.

Hükümet karsiti protesto, ülkenin 101 sandalyeli meclisinde 6 sandalyeye sahip olan ve Rus yanlisi Shor Partisi tarafindan desteklenen, kendisine Halk Hareketi adini veren bir grup tarafindan düzenlendi.

Göstericiler, hükümetin artan enerji fiyatlari sonrasi faturalari karsilamasini ve "ülkenin savasa sokulmamasi" çagrisinda bulunarak, Moldova Cumhurbaskani Maia Sandu’nun istifasini talep etti.
Kaynak: İHA